iPhone 15 Pro Max ar putea integra noul senzor foto Sony IMX903, cel mai avansat de până acum

24.04.2023
iPhone 15 Pro Max ar putea integra noul senzor foto Sony IMX903, cel mai avansat de până acum
foto: 9to5mac

Până de curând, Apple a fost o companie conservatoare în raport cu upgrade-urile hardware pe partea de camere foto, păstrând pentru mulți ani aceiași senzori de 12 megapixeli de dimensiuni mici. În ultimii câțiva ani însă, compania a început să investească din ce în ce mai mult în îmbunătățirea capabilităților foto și video ale dispozitivelor sale, iar senzorii mai mari și cu rezoluții mai înalte au ajuns, în sfârșit și pe iPhone, pe generația 14 Pro. Se pare însă că Apple abia începe să se angajeze în această cursă, pregătind încă un upgrade major pentru modelul iPhone 15 Ultra/Pro Max, apropiindu-se de dimensiunea maximă pe care am văzut-o până acum în piață, de 1 inch.

Apple ar putea urca pentru prima dată pe primul loc în DxOMark cu noul iPhone 15 Pro Max

Conform IceUniverse, leaker care de obicei oferă informații despre Samsung, Apple va adopta un nou senzor de la Sony, numit IMX903. Acesta nu va fi la fel de mare precum IMX989, cel de 1” de pe telefoanele deja disponibile, însă se va apropia, la o dimensiune de 1/1.14”. Acesta va fi astfel la fel de mare precum cel de pe Galaxy S23 Ultra, dar cu o rezoluție mai mică, de 48 megapixeli. Acest lucru îi va permite însă să capteze cu 20% mai multă lumină decât cel de pe Samsung.

În comparație cu IMX989, senzorul IMX903 de pe Apple 15 Pro Max/Ultra va beneficia de avantaje majore în special în zona de dynamic range și culori, unde am văzut deja că producătorii chinezi au probleme cu aceste dispozitive. Astfel, imaginile de pe iPhone ar putea fi chiar mai detaliate în zonele cu umbră și lumină puternică și ar putea avea un zgomot de imagine mai mic. Se zvonește și că senzorul dezvoltat special pentru Apple va fi de două ori mai scump, dar va permite și capabilități mai avansate în fotografiere și filmare.

Se vorbește despre fotografii RAW cu culori pe 14 biți nativ și 16 biți prin software și filmări în format Dolby Vision pe 12 biți. Aceste capabilități ar transforma camera lui iPhone 15 Pro Max într-una cu adevărat „profesională”, alături de un nou zoom periscopic, primul de pe iPhone, care ar putea oferi o mărire de 5 sau 6 ori. Informațiile din prezent sugerează că modelul 15 Pro „standard” nu ar primi aceste două îmbunătățiri.

Ambele vor folosi însă noul design cu ramă metalică din titan rotunjită la colțuri și noul procesor A17 Bionic, care va asigura o procesare mai bună și mai rapidă a fotografiilor și filmărilor realizate cu noile telefoane.

Având în vedere că Apple este pe locuri fruntașe în topul DxOMark cu un senzor de 48 megapixeli cu dimensiune de 1/1.28” în prezent, fiind întrecut doar de modele cu senzori de 1”, noul senzor de pe iPhone 15 Pro Max ar putea plasa acest telefon pe primul loc în celebrul clasament pentru prima dată.

via Phone Arena, GizChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult