iPhone 5S se amână pe motiv de probleme tehnice

iPhone 5S se amână pe motiv de probleme tehnice

iPhone 5S, succesorul lui iPhone 5, ar fi trebuit să intre în producţie peste puţin timp la fabricile Foxconn din China. Conducerea Apple pare însă hotărâtă să evite cu orice preţ genul de probleme care au dus deja la returnarea a milioane de telefoane iPhone stricate, aşa că mai amână ceva timp punerea în producţie pentru a rezolva cel puţin un defect depistat în timpul etapei finale de testare şi validare a noului iPhone.

iPhone 5S - concept de design

Potrivit agenţiei Reuters, care citează furnizori de componente Apple originari din Taiwan, începerea producţiei pentru noul iPhone 5S ar putea fi amânată până după finalul lunii iunie. De vină pare să fie una dintre dotările nou introduse pentru modelul iPhone 5S, un cititor de amprente care în prezent nu funcţionează tocmai bine, fiind incomodat de unul din straturile de lac aplicate la finisarea carcasei. Aparent, pentru remedierea problemei este necesară găsirea unui material de finisare compatibil cu noul senzor de amprente.

Partea bună este că deşi începerea producţiei ar putea fi amânată până în luna iulie sau chiar august, decalajul nu ar trebui să împiedice lansarea oficială a noului iPhone programată pentru luna septembrie, la exact un an după modelul iPhone 5.

Cât despre presupusul model iPhone ieftin, negat de Apple într-o primă instanţă şi reconfirmat apoi cu noi zvonuri şi chiar o imagine de prezentare, acesta ar putea intra în producţie în lunile mai – iunie, urmând să fie prezentat drept alternativa mai accesibilă a noului iPhone 5S / iPhone 6. Ambele variante ar urma să fie echipate cu ecrane de 4 inch, însă modelul mai ieftin va avea rezoluţie mai mică şi vine fără cititorul de amprente pregătit pentru iPhone 6.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult