iPhone-ul pliabil va fi compatibil cu Apple Pencil. Ar putea folosi ecrane pliabile de la Samsung

15.02.2021
iPhone-ul pliabil va fi compatibil cu Apple Pencil. Ar putea folosi ecrane pliabile de la Samsung

Cel mai probabil, Apple nu va lansa un smartphone sau o tabletă pliabilă în viitorul foarte apropiat, însă știm cu siguranță că testează diverse prototipuri pentru a se pregăti pentru momentul în care această tehnologie va fi destul de matură. Până atunci însă, nu putem decât să ne bazăm pe informații neoficiale despre un eventual dispozitiv pliabil de la Apple, iar cel mai nou zvon sugerează că acesta va fi compatibil cu Apple Pencil, stylus-ul companiei, compatibil momentan exclusiv cu tabletele iPad.

Apple ar putea integra tehnologiile Samsung pentru a aduce pe piață un iPhone pliabil

Chiar dacă cele mai recente zvonuri spuneau că Apple înclină spre un smartphone pliabil similar cu un Motorola RAZR sau Samsung Galaxy Z Flip, care atunci când este deschis ar avea dimensiuni similare cu un iPhone 12 Pro Max, noile informații spun că este vorba mai degrabă despre un iPad pliabil. De altfel, niște zvonuri mai vechi spuneau că un dispozitiv pliabil de acest gen ar înlocui complet în ofertă iPad Mini, care se pare că este cel mai slab vândut model de tabletă de la Apple, fiind mai scump decât modelul iPad de bază, dar mai mic.

Conform EqualOcean, companie de cercetare de piață, noul hibrid de iPhone/iPad pliabil va beneficia de un ecran OLED cu diagonală între 7,3 și 7,6” și va fi compatibil cu Apple Pencil, într-o manieră similară cu restul de tablete iPad din oferta companiei. Utilizarea unui stylus sugerează însă că vorbim despre un ecran protejat cu un strat mai tare la exterior decât telefoanele pliabile din prezent, întrucât un stylus, chiar și unul cu vârf neascuțit precum Apple Pencil, ar putea lăsa urme permanente pe protecțiile din plastic din prezent.

Dimensiunile luate în considerare par familiare pentru că și Samsung folosește ecrane cu asemenea diagonală pe seria Galaxy Z Fold. De altfel, Samsung este furnizor de display-uri OLED pentru dispozitivele Apple încă de la iPhone X. Având în vedere și zvonurile că Galaxy Z Fold3 va fi compatibil cu un stylus, este destul de clar că și Apple ar putea avea acces la tehnologia Samsung pentru aceste teste.

Totuși, chiar dacă Galaxy Z Fold3 ar putea fi lansat în toamna acestui an, un iPhone sau iPad pliabil ar putea ajunge în magazine cel mai devreme abia prin 2023, conform raportului EqualOcean.

sursa: EqualOcean, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult