Aquos R7 de la Sharp vine cu o cameră Leica de 48 megapixeli cu senzor de 1-inch și ecran la 240 Hz

13.05.2022
Aquos R7 de la Sharp vine cu o cameră Leica de 48 megapixeli cu senzor de 1-inch și ecran la 240 Hz

Modelul Sharp Aquos R6 de anul trecut a marcat două premiere importante pe piața de smartphone-uri. În primul rând, acesta a devenit primul smartphone de pe piață care integra un senzor foto de 1” de la Sony. Apoi, acesta a fost primul telefon non-Huawei cu branding Leica pentru camere. Modelul Aquos R7 îi calcă astfel pe urme, oferind upgrade-urile pe care le așteptăm de la un an la altul.

Din păcate, nici modelul Aquos R7 nu va fi disponibil în afara Japoniei. În ciuda acestui dezavantaj, acesta ar putea fi unul dintre cele mai performante dispozitive de pe piață, din multe puncte de vedere.

Sharp Aquos R7 ar putea fi cel mai performant smartphone de până acum

Telefonul este construit în jurul unui ecran IGZO OLED cu rezoluție neconvențională: 2.730 x 1.260 pixeli, cu diagonală de 6,6” și un refresh rate variabil dublu față de modelele de top din piață: de la 1 la 240 Hz în mod dinamic. De asemenea, luminozitatea declarată a acestui ecran este maximum 2.000 nits, mai mult și decât panelul de pe Samsung Galaxy S22 Ultra. Ecranul este protejat de sticlă Gorilla Glass Victus. Sticla Victus+ rămâne încă exclusivă modelelor Samsung. Ce nu mai este doar pe Samsung este însă senzorul de amprentă ultrasonic, integrat în ecran.

Aquos-R7-display2

Configurația este deja una standard pentru telefoane premium în 2022: Snapdragon 8 Gen 1, 12 GB RAM și 256 GB stocare internă, o baterie de 5.000 mAh și rezistență la apă. Ce nu este atât de „standard” este prezența unui jack de căști de 3,5mm, pe lângă port-ul USB-C. Același lucru vedem și de la Sony, o altă companie japoneză care preferă să păstreze jack-ul chiar și pe recentul Xperia 1 IV.

Camera folosește tehnologie Sony și Leica

Camera foto este însă aspectul cel mai important la Aquos R7 de la Sharp. Avem parte din nou de un senzor de 1” pentru camera principală, însă rezoluția crește de la 20 în 2021, la 47,2 megapixeli în 2022. Obiectivul are o diafragmă f/1.9, foarte deschisă și promite o distanță focală echivalentă cu 19mm pe un Full Frame. Astfel, perspectiva oferită va fi una mai largă decât pe telefoanele obișnuite, care oferă cam echivalentul a 24-28mm pe camera principală. Conform Sharp, noua cameră poate capta de 1,8 ori mai multă lumină decât cea de pe modelul din 2021. Camera principală folosește obiectiv Leica SUMMICRON, așa cum o fac și modelele de la Huawei.

Sharp Aquos R7 camera

Pentru că nu are alte camere pe spate, zoom-ul digital 4X se face tot pe camera principală, dar există destulă rezoluție pentru a oferi rezultate fără pierderea semnificativă a calității. Lângă camera principală există și un senzor de 1,9 megapixeli pentru adâncime. Camera de pe Sharp Aquos R7 vine cu focalizare Octa PD (octa phase detection), care poate detecta corpul uman, fața sau chiar ochii în timp real. De asemenea, senzorul de dimensiuni mari permite filmare la rezoluție 8K. Camera frontală este însă doar una „obișnuită”, cu rezoluție de 12 megapixeli.

Având în vedere că Leica a lansat anul trecut o „recarosare” de R6 sub numele Leitz Phone 1, ne așteptăm la un Leitz Phone 2 de la producătorul german, cu hardware identic cu cel al modelului Aquos R7 de la Sharp.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult