LG brevetează încă un design de telefon rulabil, cu două ecrane

09.02.2021
LG brevetează încă un design de telefon rulabil, cu două ecrane

LG stăpânește destul de bine tehnologia ecranelor rulabile, fiind doar o chestiune de timp până ce tehnologia testată deja pe televizoare exotice va livra și un telefon rulabil.

Sfidând speculațiile privind posibila retragere din piața smartphone, LG a înregistrat un nou brevet pentru telefoane rulabile.

Trimis autorității (China National Intellectual Property Administration), brevetul descrie încă o versiune mai avansată de telefon cu ecran rulabil, complementând un alt brevet deja acordat.

Luând câteva lecții de la producătorii de telefoane pliabile, LG a conceput un smartphone cu două ecrane (față-verso), care funcționează fără nevoia de balamale. În schimb, avem zonă de rulare a ecranului pe una dintre laturile carcasei și un mecanism deghizat la interiorul carcasei, care distribuie efortul mecanic pe lungimea ecranului, reducând uzura.

Complementând brevetul înregistrat în China, LG a trimis și o solicitare pentru rezervarea denumirilor LG Rollable și LG Slide, către autoritatea echivalentă de pe teritoriul Uniunii Europene, valabil începând cu  data de 11 ianuarie 2021.

Cât ar putea costa primul telefon LG cu ecran rulabil

Prima ediție LG Rollable ar putea avea un preț comparabil alternativelor cu ecran pliabil – Galaxy Z Fold 2, Motorola Razr 2020 și Microsoft Surface Duo. Din păcate, asta lasă un interval destul larg, între 1400 și 2000 dolari.

Vestea bună este că pentru prețul plătit consumatorii se vor alege, probabil, cu un produs mai fiabil și cel puțin la versatil ca alternativele acționate prin pliere.

Cert este că setul de caracteristici nu se schimbă prea mult. Este în continuare nevoie de ecrane OLED flexibile, iar măsurile pentru prevenirea zgârieturilor și alte daune mecanice se limitează tot la constrângerile unui ecran care nu poate fi complet rigid.

Spre deosebire de telefoane pliabile, LG Rollable va permite extinderea ecranului pe direcție stânga-dreapta fără compromisul unei cute vizibile în zona de pliere. Practic, suprafața ecranului rămâne perfect plană, chiar și în modul „restrâns”. Însă conceptul nu rezolvă alte neajunsuri, cum ar fi vulnerabilitatea la zgârieturi.

Cât despre rolul celui de-al doilea ecran. Acesta ar putea fi adăugat în complementarea camerei foto, pentru încadrarea imaginilor. În schimb, ecranul rulabil va rămâne vizibil cel puțin parțial, necesitatea unui al doilea ecran pe spatele telefonului rămânând să fie demonstrată de LG.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult