LG G4 ar putea integra SoC-ul Snapdragon 810 şi un senzor foto 16:9

LG G4 ar putea integra SoC-ul Snapdragon 810 şi un senzor foto 16:9

LG a anunţat la CES noul LG G Flex 2, însă mai mult ca sigur deja lucrează la un urmaş pentru vârful ge gamă G3. Deşi compania nu a discutat în mod public despre un posibil G4, dezvoltarea şi lansarea acestuia este aproape inevitabilă. O serie de imagini scăpate pe internet sugerează însă că acest smartphone există şi oferă câteva informaţii despre capabilităţile sale, în stadiu de prototip. Este vorba despre screenshot-uri ale surselor sistemului de operare dezvoltat de către LG pentru noul său smartphone, care ar putea sau nu să fie adevărate.

Informaţiile provin de pe site-ul TechManiacs din Grecia, care pare să fi pus mâna pe o variantă timpurie a ROM-ului de Android al LG G4. Acesta este bazat pe Android 5.0 Lollipop şi dezvăluie faptul că vom avea de a face cu un senzor foto de 16 megapixeli, o îmbunătăţire faţă de cel de 13 megapixeli folosit pe modelul din prezent, LG G3. De asemenea, rezoluţia maximă la care pot fi captate imaginile de 5312 x 2988 pixeli sugerează faptul că avem de a face cu un senzor cu raport 16:9, detaliu regăsit doar pe câteva telefoane high-end din generaţiile recente (Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 4, HTC One M8).

De asemenea, în ciuda zvonurilor despre problemele de supraîncălzire al noului chipset de la Qualcomm, LG nu pare să se îngrijoreze. Sursele sistemului de operare dezvăluie că procesorul vizat pentru noul flagship corean este chiar SoC-ul 810, primul procesor high-end pe 64 de biţi din gama Snapdragon. Această decizie nu este tocmai o surpriză, acelaşi procesor fiind confirmat şi pentru noul LG G Flex 2.

Faptul că LG pare să opteze pentru un display de 5,3” o rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) pentru G4 nu este un detaliu deloc surprinzător. G3 a folosit de asemenea un astfel de display cu rezoluţie înaltă, în detrimentul duratei de utilizare a întregului dispozitiv. Cu puţin noroc, compania va reuşi să integreze un panou mai eficient din punct de vedere al consumului de energie în noul G4. Cam aici se termină detaliile dezvăluite de acest leak, cantitatea de RAM sau de spaţiu de stocare intern fiind încă necunoscute.

Întrucât LG G3 a venit în variante cu 2, respectiv 3 GB memorie RAM, ne-am putea aştepta la cel puţin atât pentru noul G4. Având în vedere că dispune de un prcesor cu arhitectură pe 64 de biţi, este posibil ca 4 GB să fie cantitatea perfectă de memorie pentru un flagship din 2015. Alţi producători de dispozitive mobile precum Asus şi Xiaomi deja au anunţat smartphone-uri cu 4 GB RAM, aşa că acest lucru nu ar fi total ieşit din comun în momentul anunţului oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult