LG G4 va integra un obiectiv foto cu diafragmă f/1.8 – Update

09.04.2015

Update: Se pare că entuziasmul companiei LG cu referire la G4 este mare, întrucât după doar o zi de „teasing”, a dezvăluit detaliile despre camera pe care o va integra în noul său flagship. Aceasta va dispune de un senzor de 16 megapixeli, dezvoltat de LG Innotek, care va putea „absorbi” cu 80% mai multă lumină decât cel de pe G3. De asemenea, camera frontală a lui G4 va capta imagini la 8 megapixeli şi va dispune de un filtru infraroşu, care va asigura capura unor culori mai naturale. Probabil că până la anunţul oficial al telefonului de la sfârşitul lunii vom şti absolut totul despre el. 

LG deja nu se mai fereşte să vorbească deschis despre următorul său vârf de gamă din categoria smartphone: G4. După confirmarea datei de lansare şi prezentarea diverselor componente ale sale separat, compania a lansat un clip video care doreşte să crească interesul despre capabilităţile de captură foto şi video ale camerei acestuia.

Cu toate că LG nu a anunţat detalii specifice despre senzorul foto pe care LG G4 îl va integra, avem acum primele informaţii despre obiectiv. Acesta va oferi o diafragmă cu valoarea f/1.8, care promite imagini luminoase în condiţii de iluminare scăzută. Foarte puţini producători de smartphone-uri au ales să ofere astfel de lentile pentru camerele foto din terminalele lor, iar LG pare să facă din această componentă una din atracţiile principale ale lui G4.

Conform specificaţiilor tehnice scăpate pe internet în trecut, LG G4 va include din nou un senzor de 16 megapixeli, capabil să filmeze la rezoluţie 4K. Alte detalii despre hardware-ul intern al telefonului ar fi display-ul QHD (2560 x 1440 pixeli), care a fost deja prezentat separat de telefon, cât şi un chipset hexa-corer Qualcomm Snapdragon 808. Acesta din urmă este un detaliu surprinzător, întrucât acest model este bazat pe arhitectură de 32 de biţi şi în teorie nu este la fel de puternic precum Snapdragon 810.

Motivul abandonării lui 810 pare să fie supraîncălzirea şi de aici limitarea performanţei, lucru pe care l-am observat şi noi în review-ul go4it pentru G Flex 2. Vom afla probabil mai multe detalii în perioada premergătoare anunţului oficial, care va avea loc pe 28 aprilie. Până atunci însă avem la îndemână un clip promoţional, care transmite mesajul „See the Great and Feel the Great”. Judecând după materialul pe care logo-ul G4 este gravat la final, este posibil să vedem un telefon cu spate din piele, ceva nou pentru seria de dispozitive G de la LG.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult