LG G5 ar putea integra funcţii avansate de autentificare biometrică

10.12.2015
LG G5 ar putea integra funcţii avansate de autentificare biometrică

Începutul anului 2016 va fi foarte interesant, întrucât va aduce o serie de smartphone-uri de top pe piaţă, printre care şi următorul model de la LG. Deşi G4 a fost lansat la începutul verii în 2015, compania coreană ar putea să dezvăluie următoarea generaţie, G5, în luna martie în cadrul Mobile World Congress. Primele informaţii despre acest telefon sunt foarte interesante, în special când vine vorba de metodele de autentificare biometrică.

Specificaţiile zvonite până în prezent nu sunt deloc ieşite din comun. LG G3 a fost primul smartphone de la o companie cu renume care a folosit un display QHD, iar G4 a continuat tradiţia. G5 nu va face saltul la un display 4K, păstrând rezoluţia celor două generaţii precedente. Se pare că şi noul flagship LG va folosi chipset-ul Snapdragon 820 de la Qualcomm, alături de 3 sau 4 GB memorie RAM. LG va integra o cameră foto de 21 megapixeli cu focalizare laser şi stabilizare optică pe partea din spate şi un senzor de 8 megapixeli pe partea din faţă.

Cele mai interesante noutăţi legate de LG G5 sunt integrarea a două tehnologii în premieră pentru această linie de produse. În primul rând, zvonurile spun că va exista un cititor pentru amprentă, care va fi poziţionat pe partea din spate a dispozitivului, sub butoanele power şi volum. În al doilea rând, LG ar putea integra o tehnologie dezvoltată de compania IRIENCE, care poate facilita autentificare folosind irisul ochilor pentru securizare mai bună.

Momentan aceste informaţii nu pot fi verificate, însă vom afla mai multe detalii oficiale în doar câteva luni în cadrul convenţiei din Barcelona.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult