LG G9 apare în primele imagini neoficiale. Adoptă schimbări minore faţă de G8X şi păstrează jack-ul de căşti

06.01.2020
LG G9 apare în primele imagini neoficiale. Adoptă schimbări minore faţă de G8X şi păstrează jack-ul de căşti

În timp ce majoritatea producătorilor caută tot felul de soluţii noi de a schimba design-ul telefoanelor lor, LG pare să meargă înainte la un pas mai puţin accelerat. În ultimii câţiva ani, producătorul sud coreean a rămas în urmă pe piaţa de smartphone-uri, însă modelul LG G9 ar putea fi atractiv în special pentru cei care sunt puţin mai conservatori, care preferă un design „tradiţional”, care păstrează multe dintre avantajele dispozitivelor din urmă cu 2-3 ani.

Primele imagini cu telefonul au fost publicate de OnLeaks şi CashKaro.com şi sunt bazate pe design-urile în format CAD pe care producătorii de accesorii le primesc în avans pentru a avea produse gata pentru lansarea oficială. Se pare că Noul LG G9 nu va fi extrem de diferit faţă de modelul G8X, prezentat anul trecut la IFA, însă acesta va adopta câteva tehnologii noi, în timp ce nu va mai apela la tot felul de „artificii” precum controlul cu mişcări ale mâinii din urmă cu un an.

Noul model LG G9 va păstra design-ul cu ecran decupat în partea de sus, cu un notch mic, în formă de picătură de apă. Aici va fi integrată doar o cameră frontală tradiţională, fără senzori în plus. Pe partea din spate, telefonul va adopta un sistem cu patru camere, mai modern, după ce modelul G8X a venit cu doar două camere, spre diferenţă de concurenţa din piaţă care a oferit câte trei senzori şi lentile pe modelele de top.

Acesta ar putea fi şi primul model de la LG care adoptă un senzor de amprentă sub ecranul OLED. Până acum, dispozitivele companiei veneau cu senzori amplasaţi pe partea din spate, sub cameră. Un avantaj pe care LG G9 îl va avea faţă de toate telefoanele de top de pe piaţă este însă port-ul jack de 3,5mm pentru căşti tradiţionale. Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi şi cam toţi producătorii care lansează dispozitive mobile high-end au renunţat la această componentă, însă LG pare să considere că aceasta este importantă, oferind un factor de diferenţiere în piaţă.

LG G9 ar putea fi prezentat în mod oficial la sfârşitul lunii februarie, în cadrul Mobile World Congress 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult