LG pregăteşte două smartphone-uri flagship în 2016

27.01.2016
LG pregăteşte două smartphone-uri flagship în 2016

Se pare că decizia de anul trecut a companiei LG de a lansa două smartphone-uri din categoria „flagship” a avut rezultate pozitive, întrucât planul pentru 2016 este să încerce să repete această strategie. Compania a confirmat că va oferi două dispozitive de top în cursul următoarelor 12 luni, care să aducă un portofoliu competitiv pe piaţa de smartphone-uri.

În 2015, LG a lansat modelul G4, un flagship care s-a diferenţiat prin alegerea unor materiale inedite pentru realizarea capacului din spate, cât şi prin renunţarea la cel mai performant chipset Snapdragon, în favoarea unuia mai modest. De asemenea, LG G4 a fost unul dintre puţinele flagship-uri care oferă acces la acumulator şi care dispune de un locaş pentru carduri microSD, în ciuda faptului că majoritatea companiilor concurente au apelat la construcţii unibody şi spaţiu de stocare intern mai mare.

LG V10 a fost probabil unul dintre cele mai interesante dispozitive de anul trecut. Acesta a introdus un display secundar, care oferă acces la scurtături şi diverse funcţii speciale, dar a venit şi cu o construcţie metalică, necaracteristică pentru dispozitivele companiei coreene. Zvonurile despre dispozitivele companiei de anul acesta sugerează că noile smartphone-uri LG de top vor încerca din nou să se diferenţieze de concurenţă în termeni de design şi funcţionalitate. Deşi nu avem detalii despre un urmaş al lui V10, modelul G5 ar putea veni cu o carcasă unibody modulară, care să ofere acces rapid la acumulator, cât şi o cameră foto cu doi senzori.

Anul trecut, LG a vândut 59,7 milioane de smartphone-uri. Această cifră reprezintă o creştere uşoară faţă de anul 2014, în care au fost livrate 59,1 milioane de dispozitive. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult