LG prezintă seria de smartphone-uri mid-range Specialist X cu două modele „deosebite”

15.02.2016
LG prezintă seria de smartphone-uri mid-range Specialist X cu două modele „deosebite”

LG se pregăteşte de dezvăluirea noului LG G5 în cadrul unei converinţe de la Mobile World Congress 2016, însă doreşte ca atenţia să fie concentrată doar pe noul flagship. Cu doar o săptămână înaintea evenimentului din Barcelona, compania a dezvăluit două noi smartphone-uri mid-range, fiecare orientat către o altă categorie de utilizatori. Acestea se numesc X cam şi X screen şi fac parte din noua serie de produse „Specialist X”.

După cum sugerează şi numele dispozitivului, X cam este un smartphone pentru care cel mai important aspect este camera foto. Acesta integrează un sistem dual-camera cu senzori de 13, respectiv 5 megapxieli pe partea din spate şi o cameră foto de 8 megapixeli de pe partea din faţă. Nu este clar ce funcţie va avea camera secundară depe spate, însă ar putea ajuta la focalizarea în post-procesare pentru a crea un efect bokeh. Restul telefonului nu este atât de special.

X cam vine cu un display Full HD de 5,2” protejat tehnologia proprietară LG 3D Bending Glass, un procesor octa-core la 1,14 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern. Bateria de 2,520 mAh ar putea asigura o autonomie decentă, în funcţie de modelul procesorului ales (LG nu a specificat numele producătorului) şi va fi lansat cu Android 6.0 Marshmallow.

Modelul X screen va fi realizat pe o platformă hardware similară, cu 2 GB memorie RAM, camere foto de 13 şi 8 megapixeli şi 16 GB spaţiu de stocare, însă restul va fi complet diferit. Avem de a face cu un procesor quad-core la 1,2 GHz, un acumulator de 2,300 mAh şi un ecran principal de 5” cu rezoluţie HD. Numele X screen sugerează însă că display-ul ar trebui să fie elementul care diferenţiază acest model de altele, iar LG împrumută astfel funcţia introdusă odată cu flagship-ul V10: ecranul secundar. Deasupra display-ului principal a fost integrat un mini-display cu diagonală de de 1,76”, care va rămâne pornit permanent pentru a afişa notificări, nivelul de baterie, ora exactă şi care va oferi scurtături către aplicaţiile recente, printre altele.

Momentan nu există alte detalii despre LG X cam şi X screen, însă ambele vor fi disponibile pentru testare în cadrul Mobile World Congress. Probabil că atunci vom afla şi data de lansare oficială, alături de preţuri pentru fiecare dintre aceste modele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult