LG prezintă UX 5.0, noua interfaţă de pe flagship-ul G5

LG a lansat un clip de prezentare pentru noua interfaţă LG UX 5.0, care va debuta odată cu modelul G5 în doar câteva zile. Aceasta reorganizează câteva elemente prezente pe versiunile anterioare ale software-ului de pe telefoanele companiei, adaugă funcţii noi pentru conectarea de accesorii şi încearcă să acopere toate necesităţile de bază ale utilizatorilor, fără a mai fi necesară instalarea de aplicaţii terţe pentru funcţii uzuale.

LG G5 este construit în jurul unui ecosistem de accesorii, deci UX 5.0 trebuie să faciliteze conectare rapidă la aşa-numiţii „LG Friends”. Aplicaţia Friends Manager va detecta automat noile accesorii şi va uşura interoperabilitatea între acestea şi telefonul, descărcând la comandă aplicaţiile necesare pentru funcţionarea acestora.

Citeşte şi: HTC 10 ar putea fi cel mai puternic smartphone de până acum

Pentru modelul G4 compania s-a concentrat pecamera foto, iar G5 nu va reprezenta un downgrade la acest capitol. Noul flagship LG vine cu un sistem dual camera inovativ, care va beneficia şi de integrare inteligentă cu software-ul de pe telefon. Vom putea realiza colaje foto sau video în timp real folosind toate cele trei camere de pe G5, putând însă adăuga chiar şi camere externe precum LG Cam 360 ca sursă pentru aplicaţia de cameră. Software-ul poate de asemenea detecta atunci când utilizatorul doreşte să facă un selfie, declanşând automat în momentul potrivit. De asemenea, cei care doresc să folosească filtre pentru filmări nu vor trebui să instaleze aplicaţii separate.

Nu în ultimul rând, LG a prezentat noul său meniu principal, care renunţă la clasicul „App Drawer” în favoarea unui design orizontal pe pagini, nu foarte diferit de cel din iOS. Desigur, cei care doresc modul de funcţionare clasic vor putea să activeze opţiunea de „App Drawer”.

LG G5 se lansează pe 1 aprilie în Coreea de Sud şi alte câteva pieţe importante, urmând să ajungă în restul lumii în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult