LG renunţă la dezvoltarea de dispozitive Nexus

25.02.2016
LG renunţă la dezvoltarea de dispozitive Nexus

LG a fost unul dintre cei mai importanţi parteneri pentru Google, lansând trei modele de smartphone-uri de-a lungul timpului în programul Nexus. Se pare însă că nu ar trebui să ne aşteptăm să vedem un nou smartphone Nexus de la LG în viitorul apropiat, modelul 5X fiind probabil ultimul realizat de compania coreană.

Aceasta nu ar fi prima dată când LG ia o pauză de la realizarea de dispozitive Nexus. După Nexus 4 şi Nexus 5, care au fost lansate la distanţă de un an, Nexus 5X a venit abia după doi ani, fiind bazat pe platforma hardware din spatele lui LG G4. Cu toate acestea, se pare că profitul pe aceste dispozitive este atât de mic încât compania încearcă acum să se depărteze de brandul Nexus. Conform reprezentanţilor companiei, LG încearcă să se concentreze pe brandurile proprii, promovând serii de dispozitive realizate intern.

Este posibil ca succesul limitat al modelului Nexus 5X să fie unul dintre factorii care au dus la această decizie, preţul dispozitivului fiind foarte apropiat sau chiar mai mare decât ceea ce ofereau alţi producători la momentul lansării. Având în vedere că preţul scăzut era întotdeuana unul dintre factorii de decizie cei mai importanţi pentru cumpărarea unui dispozitiv Nexus, nu e de mirare că LG Nexus 5X a fost vândut în puţine exemplare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult