LG Stylus 2, versiunea mai ieftină a vârfului de gamă LG G5, a fost anunţat oficial

16.02.2016
LG Stylus 2, versiunea mai ieftină a vârfului de gamă LG G5, a fost anunţat oficial

Înlocuitor pentru modelul G4 Stylus lansat anul trecut, LG Stylus 2 preia liniile de design şi o parte din funcţiile vârfului de gamă LG G5, adaptate pentru un nivel de preţ mai atractiv.

Noul smartphone vine la pachet cu un stylus prevăzut cu vârf special acoperit cu nano-particule, promiţând o alunecare mai uşoară pe suprafaţa ecranului decât versiunea cu vârf cauciucat livrată cu modelul G4 Stylus de anul trecut. Potrivit companiei, noul stylus a fost proiectat pentru a oferi un control mai precis.

LG Stylus 2

Optimizat pentru interacţiune cu ajutorul stylus-ului, telefonul include o serie de tehnologii proprietare cum ar fi Pen Pop şi Pen Keeper. Prima este responsabilă cu activarea unui meniu atunci când extragem accesoriul din compartimentul special prevăzut pe carcasă, oferind acces rapid la aplicaţiile Pop Memo şi Pop Scanner. Pen Keeper are rolul de a preveni rătăcirea sau pierderea stylus-ului, afişând un mesaj de avertizare atunci când telefonul mobil este detectat ca fiind în mişcare iar stylus-ul nu se află în compartimentul pentru transport.

Fără prea mari ambiţii în ce priveşte nivelul de performanţă oferit, LG Stylus 2 dispune doar de un procesor quad-core cu frecvenţa de 1.2 GHz, respectiv 1.5 GB memorie RAM. În timp ce LG G5 este descris în unele zvonuri cu un ecran QHD de 5.3˝, Stylus 2 vine cu un ecran de 5.7˝ ceva mai spaţios, dar limitat la rezoluţie HD. Configuraţia modestă are însă şi un avantaj. LG Stylus 2 măsoară 7.4 mm grosime şi cântăreşte doar 145 grame, fiind numai bun ca accesoriu pentru divertisment.

LG Stylus 2

Lista specificaţiilor este completată cu două camere foto, de 13MP şi 8MP, 16 GB memorie internă expandabilă, respectiv un acumulator de 3000 mAh care ar trebui să treacă fără probleme cel puţin o zi de utilizare normală.

Fără a încerca să concureze cu faimoasa familie Galaxy Note a rivalilor de la Samsung, LG Stylus 2 promite să ofere o experienţă similară la un cost mai redus. Totuşi, oficialii companiei nu au dezvăluit toate detaliile, precizând doar că Stylus 2 va avea ˝un preţ excepţional„.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult