LG Wing, ultimul telefon important al companiei, primește Android 12

11.09.2022
LG Wing, ultimul telefon important al companiei, primește Android 12

A trecut un an și aproape jumătate de când LG a ieșit oficial de pe piața de smartphone-uri, iar compania pare să se țină de promisiunile făcute utilizatorilor de telefoane care au cumpărat ultimele generații. În urmă cu doar câteva luni, utilizatorii de LG Velvet au primit actualizări de sistem la Android 12, iar acum, și cei care au cumpărat ciudatul dispozitiv cu două ecrane LG Wing, primesc actualizarea la versiunea 12 a sistemului de operare de la Google. Acesta va fi, cel mai probabil, ultimul update major de sistem al acestui model.

Acesta ar putea fi ultimul update major pentru ultimul telefon de la LG

Dispozitivele LG Wing din SUA au început să primească actualizare la Android 12, inclusiv prin operatori americani, precum Verizon. Noul update schimbă sistemul de operare, însă păstrează interfața proprietară LG și funcțiile dedicate, realizate special pentru acest format cu două ecrane. Asta înseamnă că funcțiile Material You, care personalizează culorile interfeței în funcție de fundalul de pe ecran  nu ajung pe LG Wing. Software-ul LG controlează însă două interfețe simultan și poate afișa două aplicații pe diverse formate de ecran în același timp.

Pe lângă noul update de sistem, care adaugă îmbunătățirile din Android 12, noul update vine la pachet și cu actualizarea de securitate din iulie 2022. Având în vedere că LG nu mai are o divizie de telefoane activă, întârzierea actualizărilor de securitate era de așteptat. Totuși, nu este un update atât de vechi, mai ales că suntem deja pe 11 septembrie și Google pare să întârzie actualizarea de securitate chiar și pe modelele Pixel. Astfel, modelul LG este doar cu o versiune în urma celei mai recente lansări.

LG Wing

LG Wing va rămâne în istoria smartphone-urilor drept ultima încercare a companiei sud coreene de a atrage atenția pe piața de smartphone-uri. Acesta a fost un telefon foarte neobișnuit, cu un sistem de slider pentru ecranul principal care îl poziționa în mod landscape, deasupra unui alt mic ecran secundar de formă pătrată. Aceste funcții erau utile în filmare, în multitasking și în anumite jocuri care puteau afișa pe ecranul de jos informații în plus, precum o hartă a traseului în jocuri de curse. Totuși, prețul mare și performanța care nu era tocmai de top la momentul lansării, a ținut mulți utilizatori departe de acest telefon.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult