Mate X: primul unboxing cu telefonul pliabil de la Huawei. Vine cu un toc de piele pentru protecţie

16.10.2019
Mate X: primul unboxing cu telefonul pliabil de la Huawei. Vine cu un toc de piele pentru protecţie

Huawei a tot vorbit despre telefonul său pliabil, modelul Mate X, în ultimele luni, însă nu pare să se grăbească să îl lanseze. Inclusiv la lansarea Mate 30, compania a spus că acesta va ajunge pe piaţa din China cândva în luna octombrie, însă deja suntem la jumătatea lunii şi nu am aflat nimic nou despre o dată concretă. Se pare însă că ne apropiem de momentul mult aşteptat, întrucât deja există un clip în care cineva scoate din cutie un Mate X nou-nouţ.

Clipul de mai jos prezintă un utilizator din China care se filmează în timp ce scoate noul Huawei Mate X din cutie. Acesta pare să fie telefonul în varianta lui finală, fiind acoperit cu folii de protecţie la transport şi echipat cu toate accesoriile oficiale din cutie. Din păcate, nu le putem vedea pe toate, întrucât în clipul de sub un minut nu vedem decât telefonul, care este pliat de câteva ori şi husa care pare să fie realizată din piele, în care Huawei doreşte să purtăm telefonul.

Această husă seamănă foarte mult cu un toc de ochelari sau cu un toc pentru telefon în stilul celor din anii ’90, când era la modă să ţii telefonul ataşat de curea. Tocul pentru Huawei Mate X nu pare să poată fi ataşat de ceva, fiind mai degrabă pentru purtat într-o geană, întrucât cu siguranţă nu încape aşa într-un buzunar normal de pantaloni sau jeans.

Desigur, o soluţie de protecţie a ecranului este absolut necesară pentru un astfel de dispozitiv. Am văzut deja cât de fragil este Samsung Galaxy Fold, care are ecranul pliabil la interior, deci un dispozitiv precum Mate X ar trebui să fie şi mai predispus la accidente, având în vedere că ecranul său pliabil este tot timpul expus. De altfel, tehnologia folosită de cele două companii pare să fie similară, cu material din plastic deasupra ecranului flexibil, uşor de zgâriat şi care are o urmă permanentă de sus până jos din cauza plierii. Chiar dacă Mate X-ul din clip este nou-nouţ, acesta are acea „cută” vizibilă încă din fabrică.

Huawei Mate X a fost anunţat acum mai bine de jumătate de an, la Mobile World Congress şi a fost prezentat cu un chipset Kirin 980, cu 8 GB memorie RAM, 512 GB stocare internă şi un ecran de 8” cu rezoluţie 2.480 x 2.200 pixeli, într-un format aproape pătrat. Sistemul de camere pare să fie similar cu cel de pe Huawei Mate 20, cu o cameră de 40 megapixeli principală, o cameră cu zoom 3X de 8 megapixeli şi o cameră ultra-wide de 16 megapixeli. Toate aceste camere sunt folosite şi pentru selfie-uri, întrucât nu există o cameră frontală. Nu în ultimul rând, acumulatorul de 4.500 mAh beneficiază de încărcare rapidă la 40W.

Având în vedere că deja a fost lansată seria Mate 30, echipată cu noul chipset Kirin 990, există posibilitatea ca Huawei să lanseze o variantă 5G bazată pe acest procesor. Din păcate însă, sunt slabe şansele ca Mate X să ajungă prea curând în Europa. Având în vedere că restricţiile SUA sunt încă în vigoare, deci nu va putea fi lansat cu servicii şi aplicaţii Google şi că va costa echivalentul a 2.600 euro, probabil că sunt puţini clienţi vestici interesaţi de un astfel de telefon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult