Meizu lansează MX6, o alternativă mai ieftină pentru modelul Pro 6

19.07.2016
Meizu lansează MX6, o alternativă mai ieftină pentru modelul Pro 6

Meizu a anunţat în mod oficial modelul MX6, o variantă mai ieftină a vârfului de gamă Pro 6. Acesta vine cu hardware care îl poziţionează în gama superioară de smartphone-uri, însă nu poate concura cu cele mai recente apariţii precum OnePlus 3 în termeni de performanţă. Cu toate acestea, MX6 pare să fie un smartphone bine închegat, în special luând în considerare preţul la care va fi vândut.

Deşi în trecut modelele din gama MX de la Meizu au crescut în fiecare an, MX6 păstrează dimensiunile predecesorului său. Acesta vine tot cu un display de 5,5” şi rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), fiind construit folosind panouri TDDI LCD de la Sharp (Touch and Display Driver Integration). Telefonul este bazat pe un chipset cu zece nuclee Helios X20 de la MediaTek, este echipat cu 4 GB memorie RAM şi integrează 32 GB spaţiu de stocare intern. Acumulatorul de 3.020 mAh nu este ieşit din comun pentru astfel de smartphone-uri, însă acesta nu a putut fi mai mare deoarece Meizu a încercat să păstreze un design subţire cu profil de numai 7,25mm.

Camera foto principală de 12 megapixeli beneficiază de un senzor Soy IMX386, un model nou care nu a mai fost integrat în niciun smartphone de până acum. Aceasta beneficiază şi de o lentilă luminoasă cu diafragmă f/2.0, care ar trebui să ofere rezultate bune indiferent de condiţiile de iluminare.

Meizu MX6 intră pe piaţă la preţul de 299 dolari americani (1.999 yuan) şi este lansat alături de accesoriile Loop Jacket (o husă cu decupaj pentru display) şi o boxă bluetooth LifeMe.

Citeşte şi Meizu Pro 6 anunţat oficial: design de iPhone, procesor deca-core şi un blitz circular inovator

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult