Meizu Pro 6 anunţat oficial: design de iPhone, procesor deca-core şi un blitz circular inovator

13.04.2016
Meizu Pro 6 anunţat oficial: design de iPhone, procesor deca-core şi un blitz circular inovator

Meizu a lansat în sfârşit mult aşteptatul model Pro 6, noul său flagship, care vine cu procesor cu zece nuclee şi un preţ accesibil, însă deloc ieşit din comun pentru smartphone-urile dedicate pieţei din China. Acesta este şi primul smartphone care vine cu un blitz echipat cu 10 LED-uri, pentru fotografii mai luminoase în condiţii de iluminare scăzută.

Până în prezent am auzit multe zvonuri despre hardware-ul lui Meizu Pro 6, însă abia acum acestea pot fi confirmate. Este vorba despre un smartphone cu ecran AMOLED Full HD de 5,2”, cu chipset Helio X25 de la MediaTek. Acesta este primul smartphone care integrează acest procesor, care dispune de două nuclee Cortex A72 la 2,5 GHz, patru nuclee A53 la 2 GHz şi alte patru nuclee A53 la 1,4 GHz. Alături de acesta se regăsesc 4 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 2.560 mAh.

Camera foto este bazată pe un senzor Sony IMX230 cu blitz circular. Aceasta captează imagini la 21 megapixeli şi foloseşte un fascicul laser, cât şi tehnologia phase detection pentru focalizare rapidă în orice situaţie. Pe partea din faţă, Meizu Pro 6 a primit o cameră foto de 5 megapixeli cu diafragmă f/2.0.

Meizu Pro 6 va fi disponibil în China la preţuri începând de la 390 de dolari pentru varianta cu 32 GB spaţiu de stocare şi 430 de dolari pentru modelul superior cu 64 GB spaţiu de stocare. Meizu obişnuieşte să aducă telefoane pe piaţa gri şi în Europa, modelele companiei putând fi găsite şi în magazinele din România. Momentan nu există informaţii despre disponibilitatea sa pe piaţa locală şi nici despre un preţ în lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult