Microsoft ar putea ceda brandul Nokia către Foxconn

17.05.2016
Microsoft ar putea ceda brandul Nokia către Foxconn

Rezultatele diviziei Microsoft Mobile nu par a fi la nivelul aşteptărilor companiei, multe zvonuri sugerând o închidere a acestei divizii. Momentan, sub acest brand activează liniile de produse Microsoft Lumia şi telefoanele mobile non-inteligente Nokia, dintre care una ar putea ajunge în mâinile chinezilor de la Foxconn. În timp ce smartphone-urile cu Windows 10 ar putea să fie integrate în familia Surface, Nokia ar putea deveni doar un brand pe care Foxconn îl va folosi pentru a lansa alte feature phone-uri în viitor.

Cu doar 15 milioane de unităţi de dispozitive mobile vândute în primul trimestru al lui 2016, Microsoft pare să se îndepărteze de această piaţă. Compania deţine drepturile pentru brandul Nokia până în 2024, timp în care este foarte probabil ca aceste dispozitive să fie realizate exclusiv de Foxconn. Acest lucru înseamnă că nu va mai fi nevoie de forţa de muncă în cadrul Microsoft pentru dezvoltarea acestor dispozitive, lucru care va duce probabil la concedierea echipelor.

Se preconizează o înjumătăţire a angajaţilor diviziei Microsoft Mobile, cei care rămân urmând a fi integraţi în echipa Surface pentru dezvoltarea de noi smartphone-uri cu Windows 10 Mobile. În ultima perioadă, Microsoft a încercat o reorientare a strategiei pentru dispozitivele sale mobile, îndreptându-le mai degrabă către mediul corporate decât către utilizatorii de rând.

Chiar dacă Microsoft nu va mai dezvolta telefoane cu brandul Nokia, drepturile asupra acestuia rămân ale sale, Foxconn urmând să plătească o licenţă pentru utilizarea acestui nume. Din 2014, de când Nokia a devenit Microsoft Mobile, această divizie a companiei a pierdut 18.000 de angajaţi, acest număr urmând să crească dacă informaţiile recente se dovedesc a fi adevărate.

Citeşte şi Cum arată primul smartphone Nokia prototip, pregătit pentru anul 2016

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult