Microsoft Edge primește performance mode. La ce folosește

23.04.2021
Microsoft Edge primește performance mode. La ce folosește

Deși este lăudat deja pentru viteza oferită și eficiența consumului de resurse, Microsoft Edge va avea curând și un performance mode dedicat, care ar trebui să optimizeze și mai bine funcționarea aplicației.

Util mai ales pe dispozitivele cu resurse limitate de procesor și memorie, noul performance mode este testat deja cu ediția Microsoft Edge Canary și poate activat prin setarea manuală a unui parametru.

Potrivit descrierii oficiale, noul „Performance Mode te ajută să optimizezi viteza și responsivitatea, consumul de memorie, utilizarea procesorului și a bateriei”. Tot Microsoft spune și că „îmbunătățirile resimțite pot varia în funcție de specificațiile individuale ale dispozitivului și obiceiurile la navigare web”.

edge performance mode

Nu este clar exact cum schimbă Performance Mode funcționarea Microsoft Edge Edge, dar aflăm că este vizată în mod direct funcția Sleeping Tabs, responsabilă cu „hibernarea” paginilor web deschise și lăsate nefolosite în propriul Tab. Cu noua opțiune bifată, timpul de expirare a Tab-urilor comutate în modul Sleep va fi limitat la cinci minute, după care pagina respectivă este debarasată din memoria RAM. La o eventuală reaccesare, acestea vor fi încărcate din nou, ca și cum ar fi accesate pentru prima dată.

Microsoft a introdus funcția sleeping tabs la începutul acestui an, permițând browserului web să elibereze automat resurse de memorie și procesor pentru paginile inactive, dacă acestea au fost deschise în număr prea mare și forțează deja limitele PC-ului folosit.

Probabil că bifarea Performance Mode în browserul Edge va folosi cel mai mult posesorilor de laptopuri, contribuind simțitor la creșterea autonomiei bateriei.

În tabăra adversă, Google a lucrat la propriile optimizări Chrome, o actualizare livrată în luna noiembrie ameliorând semnificativ utilizarea procesorului, un alt patch distribuit la începutul acestui an corectând și utilizarea memorie RAM și accelerare GPU.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult