Modelele iPhone 13 ar putea fi mai groase. Apple ar putea reduce dimensiunea „notch-ului”

10.01.2021
Modelele iPhone 13 ar putea fi mai groase. Apple ar putea reduce dimensiunea „notch-ului”

Abia a trecut prima săptămână din 2021 și zvonurile despre iPhone 13 nu întârzie să apară. Dacă anul trecut pe vremea asta aflam că Apple pregătește cel puțin patru modele noi de smartphone-uri în 2020, anul acesta aflăm că noua generație va mai schimba câteva aspecte la capitolul design, dar că nu for fi complet diferite față de modelele iPhone 12. Interesant este că noile informații sugerează că Apple ar putea face telefoanele puțin mai groase decât în 2020, ceea ce ar putea fi o veste bună.

iPhone 13 ar putea oferi un design similar, cu doar câteva modificări în puncte cheie

MacOtakara, un blog japonez specializat pe informații despre Apple, care a oferit informații corecte de multe ori în trecut, sugerează că generația iPhone 13 ar putea fi livrată cu o serie de schimbări la capitolul design. În timp ce telefoanele din 2021 vor păstra aceeași formă generală, cu margini și paneluri din sticlă plate, acestea nu vor fi 100% identice la exterior.

Asta în primul rând pentru că vor fi puțin mai groase, cu 0,26mm, lucru care sugerează că Apple a integrat ceva în plus la interior. Chiar dacă nu știm cu exactitate de ce telefoanele vor fi mai groase, dacă ne uităm în trecut, ultima dată când s-a întâmplat asta, între generațiile iPhone XR/XS și iPhone 11, modelele mai noi au primit baterii mai mari și, în consecință, autonomie semnificativ mai bună.

Întrucât generația iPhone 12 nu este tocmai „campioană” la capitolul autonomie, doar varianta 12 Pro Max fiind capabilă să ofere două zile de utilizare la o singură încărcare, ne putem aștepta la îmbunătățiri la acest capitol. De altfel, componentele de pe iPhone 13 ar trebui să consume mai puțină energie, urmând a fi echipate cu procesoare pe 5nm din a doua generație și cu un modem 5G de la Qualcomm îmbunătățit.

O altă diferență de design, de data aceasta ceva mai evidentă, ar fi notch-ul, faimosul decupaj din partea de sus a ecranului. Se pare că Apple va schimba pentru prima dată dimensiunile acestuia, după debutul pe iPhone X în 2017. Noul notch va fi mai mic, în mare parte datorită faptului că difuzorul pentru apeluri va fi mutat puțin mai sus, probabil aproape de marginea metalică a telefonului. Am mai văzut astfel de soluții în trecut și de la alți producători.

Camera foto ar putea fi acoperită complet cu un panel de sticlă cu safir

În cele din urmă, o ultimă diferență de design va fi la capitolul camerei foto. În timp ce modulul de pe spatele dispozitivelor își va păstra dimensiunile și probabil că nu va reprezenta un upgrade major la capitolul calitate și capabilități, MacOtakara spune că Apple va acoperi toate cele trei lentile cu o singură bucată de sticlă cu safir. În prezent, fiecare lentilă în parte este protejată individual cu astfel de sticlă. În consecință, modulul de cameră de pe noile modele ar putea fi mai degrabă similar cu ce vedem la alți producători precum Samsung sau Huawei.

Desigur, acestea sunt doar primele informații neoficiale care menționează detalii atât de specifice. Până în luna septembrie, când noile telefoane sunt așteptate pentru lansare, este destul timp pentru ca Apple să își schimbe planurile pentru noile modele, în cazul în care acestea sunt într-adevăr reale.

sursa: MacOtakara

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult