Moto Edge 40, alternativa Motorola pentru Galaxy S23, primește specificații preliminare

02.11.2022
Moto Edge 40, alternativa Motorola pentru Galaxy S23, primește specificații preliminare

Deși este recunoscut mai ales pentru oferta de telefoane mid-range, Motorola continuă să fie un jucător activ și la gama high-end, compania pregătind un rival Galaxy S23 bazat pe chipsetul Snapdragon 8 Gen 2.

Identificat cu numele de model XT2301, acesta pare să fie înlocuitorul lui Moto Edge X30, un telefon care a fost lansat exclusiv pentru piața din China, dare care a servit drept „inspirație pentru Motorola Edge+ (2022), disponibil inclusiv pe piața europeană. Păstrând același tipar, Moto Edge X30 ar urma să fie versiunea pentru China a lui Motorola Edge+ (2023), viitorul model flagship adresat piețelor occidentale.

Cu siguranță, cel mai important reper este Snapdragon 8 Gen 2, chipsetul Qualcomm pe care îl vom regăsi pe majoritatea telefoanelor high-end pregătite pentru anul 2023.

Cu dotări care îl poziționează ceva mai jos decât rivalul Galaxy S23 Ultra, Moto Edge X40 ar urma să vină cu un ecran OLED de 6.67 inch, suportând rezoluție 2400×1080 pixeli și rată de refresh la 144 Hz. Deși, cel din urmă aspect îl recomandă pasionaților de jocuri pe Android, rămâne de văzut dacă temperaturile noul chipset Qualcomm vor putea fi suficient de bine controlate și pe smartphone-uri care nu sunt proiectate în mod expres pentru gaming.

Încercând să atingă un echilibru între dotări și un preț accesibil, Motorola ar fi selectat pentru noul flagship o cameră foto cu senzor principal de 200MP, însă pare puțin probabil ca acesta să fie din aceeași serie de top dezvoltată pentru Galaxy S23. Vom mai găsi o cameră ultra-wide de 50MP și cameră de 12MP cu rol încă nedefinit. Mult îmbunătățită comparat soluției de 2MP întâlnită la modelul X30, aceasta ar putea fi tot o cameră macro, sau poate chiar o implementare telephoto deservind funcția de zoom optic.

Potrivit zvonurilor de până acum, opțiunile de echipare vor fi cu 128, 256 și 512GB stocare internă, respectiv 8GB, 12GB și chiar 18GB memorie RAM. Lista dotărilor ar putea fi completată cu cameră frontală ascunsă sub suprafața activă a ecranului, însă doar pentru echiparea de top, versiunile ”standard” venind cu ecran perforat. Aparent, vor exista și două capacități pentru acumulator, de 4500 și 5000 mAh, cel puțin a doua păstrând încărcarea rapidă de 68W suportată și cum modelul actual. Urmând lansării pentru piața din China, ar putea trece câteva luni până să vedem și ediția pentru piețele non-asiatice a noului flagship Motorola.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult