Motorola ar putea lansa primul telefon cu o cameră de 200 megapixeli în 2022

25.11.2021
Motorola ar putea lansa primul telefon cu o cameră de 200 megapixeli în 2022

Au fost câteva zvonuri în urmă cu doar câteva săptămâni care sugerau că noile smartphone-uri Galaxy S22 vor fi primele care vor adopta o cameră foto cu rezoluție de 200 megapixeli, însă noile informații neoficiale spun că sistemul de cameră al variantei Ultra de anul viitor nu va fi foarte diferit față de cel din 2021. Se pare însă că un alt producător va avea ocazia de a folosi acel senzor de 200 megapixeli, produs chiar de către Samsung: Motorola.

Motorola va folosi un senzor Samsung de 200 megapixeli

Sunt câțiva producători de smartphone-uri care folosesc senzori de camere de la Samsung. Desigur, compania coreeană își integrează proprii senzori în telefoanele sale, în timp ce un parteneriat cu Xiaomi asigură producătorului chinez accesul la aceste camere. Motorola este o altă companie care beneficiază de pe urma unui parteneriat cu Samsung, brandul american folosind chiar și procesoare Exynos pe anumite modele de smartphone-uri în trecut.

Conform Ice Universe, un leaker din China care pare să știe întotdeauna noutățile despre Samsung înainte ca acestea să devină publice, Motorola va fi prima companie care va beneficia de un smartphone cu cameră de 200 megapixeli. Acesta va folosi senzorul ISOCELL HP1, care beneficiază de pixeli cu dimensiunea de 0,64nm și care poate realiza fotografii la 50 megapixeli prin pixel binning, pentru pixeli de 1,28nm, sau la 12,5 megapixeli pentru pixeli de 2,56nm. Astfel, în funcție de cum alege producătorul să proceseze fotografiile, acestea ar putea oferi o performanță cu mult îmbunătățită în lumină slabă.

Alte capabilități ale senzorului ar fi filmarea în rezoluție 8K fără un crop foarte mare, cât și înregistrarea în 4K la 120 cadre pe secundă. În teorie, rezoluția de 200 megapixeli ar trebui să depășească capacitatea ochilor umani de a capta detalii.

Telefonul Motorola cu 200 megapixeli ar putea fi lansat în prima parte a anului 2022, urmând ca Xiaomi să fie cea de-a doua companie cu un smartphone similar, în cea de-a doua parte a anului. Samsung nu va folosi senzori de acest gen în 2022, conform informațiilor din prezent, abia seria Galaxy S23 din 2023 urmând să beneficieze de pe urma acestei tehnologii.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult