Motorola Droid HD – ecran de rezoluţie înaltă pentru Android?

17.08.2011
Motorola Droid HD – ecran de rezoluţie înaltă pentru Android?

Motorola Droid HD ar putea fi primul smartphone de la Motorola echipat cu un ecran de rezoluţie înaltă, similar celor din noua serie Retina Display, pregătită de Apple pentru viitoarea gamă de tablete iPad.

Motorola Droid HD

Desigur, rămâne de văzut exact ce rezoluţie au reuşit cei de la Motorola să acomodeze în spaţiul unui ecran de 4.5 înch, însă judecând după claritatea foarte bună a imaginilor şi dimensiunea scrisului, densitatea pixelilor afişaţi este considerabil mai mare faţă generaţia actuală de ecrane.

În afară de ecranul cu rezoluţie înaltă, Droid HD nu oferă prea multe surprize la capitolul specificaţii. Sistemul de operare este animat de un procesor dual-core TI OMAP 4430 la 1GHz, ajutat de 1 GB memorie RAM. Pe spatele carcasei avem o cameră foto de 8 MP cu blitz LED, capabilă de captură video la rezoluţie 1080p.

Motorola Droid HD

Memoria internă poate fi suplimentată prin ataşarea unui card micro SD, inserabil într-un compartiment lateral, ascuns în spatele unei uşiţe cu balama.

Motorola Droid HD

Mai sunt vizibile o clapetă pentru ajustarea volumului şi buton dedicat pentru poze, o ieşire pentru căşti (jack 3.5mm), respectiv conectori mini USB şi mini HDMI.

Motorola Droid HD vs Droid Bionic

Alături de Motorola Droid HD, în imagini putem observa şi modelul Droid Bionic, un smartphone cu ecran de 4.3 inch despre care ştim că măsoară 13,3 mm grosime, semnificativ mai mult decât cei 8.5-9 mm grosime pentru modelul HD.

Motorola Droid HD

Deşi este adăpostit într-o carcasă foarte suplă, Motorola Droid HD dispune totuşi de un acumulator detaşabil, ascuns în spatele unui capac demontabil.

Motorola Bionic va fi lansat pe teritoriul Statelor Unite în această toamnă, însă pentru Droid HD nu a fost stabilit un calendar de lansare exact, sau preţul de achiziţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News