Motorola Edge: design premium, specificații de medie și multe accesorii în pachet. VIDEO

13.08.2020

Motorola Edge+ a fost o surpriză plăcută pe piața de dispozitive premium, însă acesta are și un „frate” mai mic, din gama mid-range: Motorola Edge 5G. Acesta este un smartphone echipat cu o configurație familiară celor care au urmărit spațiul telefoanelor 5G de medie, însă vine cu un design aproape identic cu cel al modelului de top. Acesta este unul dintre puținele modele de medie cu un ecran curbat și care arată aproape identic cu varianta de top. Desigur, există și câteva diferențe.

Motorola Edge nu face compromisuri la capitolul design față de modelul Edge+

La o primă întâlnire cu Motorola Edge am observat imediat că telefonul este semnificativ mai ușor. Motivul pare să fie diferența de materiale folosite de către producător. Spatele nu este acoperit cu sticlă, ci cu plastic, în timp ce rama rămâne totuși metalică. Totuși, privit din față, Motorola Edge pare să fie aproape identic cu modelul Edge+, în special datorită display-ului.

Iar acesta pare să fie aproape identic. Vine cu o diagonală de 6,7”, o curbură extremă pe laterale și permite afișarea conținutului la 90 Hz. Desigur, este compatibil și cu standardul HDR10. Pe partea din spate, diferența majoră pe care o putem observa, în afară de diferența de materiale folosite, este faptul că avem un modul de cameră aproape „plat”. Camera de pe Edge+ era foarte mult ieșită în relief, însă acest model vine cu senzori și lentile mai mici, care nu necesită atât de mult spațiu în carcasă. Și lipsa stabilizării optice ar putea fi unul dintre motivele dimensiunilor reduse.

motorola edge unboxing

Am apreciat însă faptul că Motorola continuă să ofere în pachetul modelului Edge cam tot ceea ce ai nevoie. Este inclusă în pachet în primul rând o husă de silicon transparentă, alături de un încărcător rapid la 18W, cablu de încărcare și căști cu jack de 3,5 mm.

Ce nu are în comparație cu Motorola Edge+? O cameră de top, încărcare wireless și un procesor high-end. Totuși, Snapdragon 765 se dovedește a fi o alternativă bună pentru utilizatorii care oricum nu aveau nevoie de atât de multă putere de procesare pe un smartphone.

Urmează să testez Motorola Edge în următoarele câteva zile și să revin cu un review complet pentru acest model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult