Motorola Moto G50 5G cu Dimensity 700, anunțat oficial

25.08.2021
Motorola Moto G50 5G cu Dimensity 700, anunțat oficial

Moto G50 este un telefon accesibil cu 5G și ecran la 90Hz, lansat inițial în versiune cu chipset Snapdragon 480, la prețul de 229 euro.

Anunțată deocamdată doar pentru piața din Australia, noua ediție Moto G50 5G cu Dimensity 700 livrează performanțe ușor crescute, păstrând restul specificațiilor aproape neschimbate. Însă de la exterior, noul model schimbă aranjamentul dreptunghiular pentru camera foto cu unul rectangular. Totodată, senzorul de amprentă a fost mutat de pe capacul din spate pe rama laterală, pentru o mai bună ergonomie.

Astfel, pentru suma de 246 euro (aproximată pe baza prețului exprimat în dolari australieni), cumpărătorii se aleg cu un ecran de 6.5 inch și rată de refresh la 90Hz, numai bun pentru jocuri, dar pe care imaginile redate la rezoluție HD+ (densitate de 269 ppi) arătă mai puțin clar decât pe un telefon premium.

Chipsetul furnizat de MadiaTek este ajutat cu 4GB memorie RAM și 128GB stocare internă expandabilă. Având în vedere faptul că prețul unui card microSD încăpător pornește de la doar câțiva euro, costul final nu va crește prea mult pentru eventualii cumpărători. Telefonul vine cu acumulator de 5000 mAh și funcție de încărcare rapidă (15W prin cablul USB-C), strecurat într-o carcasă cu dimensiuni 164.9 x 74.9 x 8.95 mm și greutate de 192 grame.

Camera foto principală este un model de 48MP, secondat de o cameră macro + senzor de profunzime a câte 2MP fiecare. Aplicată prin decuparea ecranului după modelul „picătură”, camera frontală primește un senzor de 13MP. Pe lista dotărilor extra intră funcțiile Hyperlapse video, captură în format RAW, spot color, macro video și cinemagraph.

Moto G50 5G cu Dimensity 700

Pe lista dotărilor mai intră o ieșire pentru căști de tip jack 3.5mm și modul NFC. Sistemul de operare Android 11 vine adaptat cu interfața Motorola My UX.

Din păcate, Motorola nu confirmă disponibilitatea noii variante Moto G50 5G cu Dimensity 700 și pentru piețele globale, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult