Motorola oferă kit-uri oficiale de reparaţie prin iFixit

24.10.2018
Motorola oferă kit-uri oficiale de reparaţie prin iFixit

În timp ce Apple încearcă din răsputeri să împiedice reparaţiile independente ale dispozitivelor sale, alţi producători de smartphone-uri merg în direcţia opusă. De exemplu Motorola, parte a companiei chineze Lenovo de câţiva ani, s-a aliat cu iFixit, celebrul site care oferă atât ghiduri, cât şi piese de schimb pentru reparaţii de electronice, pentru a vinde în mod oficial kit-uri de reparaţie pentru dispozitivele sale.

iFixit oferă de multe ori componentele necesare unor reparaţii pe site-ul său, însă acestea de multe ori nu sunt originale, ci doar „compatibile”. Motorola este primul producător cu renume care lansează un parteneriat cu iFixit pentru a oferi utilizatorilor care îşi doresc să îşi repare singuri telefoanele atât piesele, cât şi uneltele necesare, alături de instrucţiuni detaliate. Tutorialele sunt cele clasice pe care iFixit le oferea deja, însă de data aceasta verificate şi aprobate de către Motorola.

Există pachete cu preţuri între 40 şi 200 de dolari pentru reparaţii, fiecare dintre acestea incluzând piesa (baterie sau display), un set de unelte necesare (şurubelniţe, ventuze, pensete, etc.), cât şi  detalii despre accesarea ghidului complet de pe site-ul iFixit.

Desigur, aceste kit-uri de reparaţii nu sunt acoperite de garanţie. În ciuda faptului că sunt vândute în mod oficial, acestea sunt destinate celor care nu mai au o garanţie valabilă, iar tentativa greşită de reparaţie folosind piesele originale de la iFixit nu vor fi acoperite sub niciun fel de protecţie.

Interesant însă este faptul că preţurile pentru componentele originale Motorola sunt semnificativ mai scumpe decât aceleaşi piese neoriginale pentru iPhone-uri, de exemplu. O baterie Motorola costă 40 de dolari, iar un ecran 100 de dolari, în timp ce componentele compatibile cu iPhone 7 costă 30, respectiv 70 de dolari.

Telefoanele Motorola care beneficiază de piese de schimb prin acest program iFixit sunt Moto Z Force, Moto Z Play, Moto Droid Turbo 2, Moto G5 şi Moto G4, fiecare cu seturile sale de piese de schimb.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult