Motorola pregăteşte Moto G8 cu ecran complet, fără notch

14.08.2019
Motorola pregăteşte Moto G8 cu ecran complet, fără notch

Seria de smartphone-uri Moto G de la Motorola s-a dovedit a fi un adevărat succes, compania americană livrând an de an modele mid-range bine echipate din punct de vedere hardware la preţuri accesibile şi cu software „curat”, fără personalizări excesive de interfaţă şi aplicaţii pre-instalate prea multe. Un aspect la care Moto G a rămas în urmă în ultimii ani a fost însă design-ul, însă conform noilor leak-uri, modelul de anul viitor va încerca să adreseze acest neajuns cu integrarea unui display fără decupaje.

Primele fotografii neoficiale în care apare presupusul model Moto G8 de la Motorola sugerează că acesta va fi unul dintre modelele de smartphone cu ecran complet pe partea din faţă. Desigur, fiind vorba despre un dispozitiv mid-range, în partea de jos a acestuia va exista în continuare o „bărbie”, fiind destul loc acolo pentru a plasa logo-ul Motorola, deci aceasta va fi mai proeminentă decât în cazul altor modele de pe piaţă.

Chiar şi aşa, design-ul telefonului pare să fie destul de plăcut, iar marginile din jurul ecranului nu sunt cu mult mai mari decât pe un iPhone XR, de exemplu, un model care include un decupaj destul de mare în partea de sus. Sursa acestor fotografii este Evan Blass de la Venture Beat, care obişnuieşte să publice fotografii cu telefoane nelansate cu mult înaintea datei de lansare oficiale.

Întrucât presupusul Moto G8 nu pare să adopte nici un decupaj în display, nici un orificiu pentru cameră, soluţia pentru integrarea unei camere frontale pentru acest model pare să fie o cameră retractabilă, poziţionată cel mai probabil undeva în partea de sus a dispozitivului. Acesta ar putea fi astfel primul dispozitiv Motorola care foloseşte acest design, întrucât modelele recente au folosit fie un notch mare, fie un decupaj mai subtil în formă de picătură de apă, fie o perforare în display, ca în cazul modelului One Vision.

Cu toate că vedem aceste imagini cu Moto G8 acum, la doar câteva luni de la lansarea seriei Moto G7, este posibil ca versiunea finală a telefonului să nu fie lansată înainte de primăvara anului 2020. În urmă cu câţiva ani, design-ul modelului Motorola One a fost dezvăluit cu mult înainte de lansarea oficială a telefonului, însă imaginile s-au dovedit a fi reale atunci când acesta a fost în sfârşit anunţat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult