Noi detalii şi imagini cu Nokia Lumia 1520, primul telefon-gigant Windows Phone

09.09.2013
Noi detalii şi imagini cu Nokia Lumia 1520, primul telefon-gigant Windows Phone

De viitoarea lansare a unui telefon Nokia cu ecran de 6” am aflat încă din vară, acesta urmând să fie primul terminal-gigant Windows Phone, primul cu ecran cu rezoluţie Full HD şi primul care va rula actualizarea Windows Phone 8 GDR3. Între timp au ieşit la iveală câteva imagini, un nume de cod care a fost urmat de un nume de produs şi câteva specificaţii, iar recentele informaţii apărute confirmă ce ştiam şi aduc câteva detalii în plus.

Conform celor mai recente informaţii care au ieşti la iveală, Lumia 1520, pe numele său de cod Bandit, va fi într-adevăr un terminal care va ajunge din urmă terminalele Android moderne şi va oferi un procesor Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă care vor putea fi extinşi cu un card MicroSD.

După cum ştiam deja, ecranul va avea o diagonală de 6” şi o rezoluţie Full HD, tipul de panou folosit fiind încă necunoscut. Zvonurile anterioare au susţinut că în spatele obiectivului de mari dimensiuni se ascunde un senzor de 20 MP, informaţiile recente afirmând că acesta poate captura imagini la 16 MP şi 5 MP concomitent în modul 16:9, o facilitate întâlnită şi la Lumia 1020, ceea ce ne face să credem că avem de-a face cu o versiune redusă a tehnologiei PureView.

Zvonurile iniţiale au afirmat că primul terminal-gigant Windows Phone va primi şi suport pentru stylus, mergând astfel pe urmele familiei de terminale Galaxy Note, însă acesta nu este inclus în carcasa terminalului din imagini şi nu este clar dacă acesta va fi oferit separat sau Nokia şi Microsoft au pus la punct optimizările software necesare.

Nokia Lumia 1520 este aşteptat undeva în cursul acestei toamne, o perioadă tradiţională pentru lansările fostei companii finlandeze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News