Noi fotografii cu Galaxy S8 şi detalii despre hardware: Force Touch, scanner de iris şi display mai mare

Noi fotografii cu Galaxy S8 şi detalii despre hardware: Force Touch, scanner de iris şi display mai mare

Până în prezent am primit doar zvonuri separate despre diverse aspecte ale lui Galaxy S8, însă noile informaţii neoficiale par să dezvăluie toate secretele noului flagship Samsung. Aceste detalii vin însoţite şi de noi fotografii cu dispozitivul, lucru care întăreşte veridicitatea sursei. Se pare că S8 va fi cel mai inovator dispozitiv mobil de la Samsung de până acum, abordând un nou design, noi tehnologii şi noi funcţii software.

Conform VentureBeat şi al său Evan Blass (@evleaks), Galaxy S8 va veni în două variante, cu display de 5,8 sau 6,2” (pe format neobişnuit 18,5:9). Deşi diagonala creşte pentru ambele variante, acestea nu vor fi cu mult mai mari decât cele două modele Galaxy S7. Pentru a putea integra display-uri AMOLED (cu rezoluţie QHD) în dispozitive atât de mici, Samsung a renunţat la marginile laterale din jurul display-ului şi a micşorat marginile de sus şi de jos ale dispozitivului. Butonul Home şi butoanele capacitive Back şi Recent au dispărut în consecinţă.

Se pare că pe lateral va exista un buton dedicat asistentului digital Bixby, care va putea funcţiona asemeni funcţiilor Siri sau Google Assistant ale concurenţilor de pe piaţă, însă va veni şi cu propriile capabilităţi speciale. Sistemul de inteligenţă artificială de la Samsung va putea să traducă mai multe limbi folosind camera foto şi va putea să ofere căutări pe internet pe baza obiectelor detectate de cameră.

Se pare că display-ul va beneficia de tehnologia Force Touch pentru a emula funcţionalitatea butoanelor fizice, în timp ce senzorul de amprentă a fost mutat pe partea din spate, lângă camera foto de 12 megapixeli. Atât camera de pe spate, cât şi ce de pe faţă beneficiază de obiectiv cu diafragmă f/1.7, însă senzorul de pe faţă are rezoluţie de „doar” 8 megapixeli.

La capitolul hardware, Samsung va integra un nou chipset Exynoss în noul S8, însă în anumite regiuni acesta va fi înlocuit cu Snapdragon 835 de la Qualcomm. Acestea vor fi folosite alături de 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 3.000 mAh în varianta cu display de 5,8 şi 3.500 pentru modelul cu display mai mare. Senzorul de detectare a irisului de pe Note7 face tranziţia şi pe Galaxy S8, alături de un slot microSD, mufea USB Type-C şi jack-ul de căşti de 3,5 mm.

Nu în ultimul rând, Venture Beat aminteşte din nou de accesoriul DeX dock, care ar putea transforma Galaxy S8 într-un computer desktop. Conform informaţiilor disponibile în acest moment, modelul Galaxy S8 cu display de 5,8” va costa 799 Euro, cu 100 mai mult decât modelul precedent, în timp ce varianta de 6,2” va costa 899 Euro. Vom confirma sau infirma aceste informaţii pe 26 februarie, când Samsung pregăteşte evenimentul Unpacked în cadrul căruia va prezenta în mod oficial noul telefon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video