Nokia 7.1 Plus se lansează în octombrie. Primele informaţii despre acest model

21.09.2018
Nokia 7.1 Plus se lansează în octombrie. Primele informaţii despre acest model

Luna octombrie se anunţă a fi mai aglomerată decât multe dintre lunile în care avem de a face cu evenimente de mare anvergură precum Mobile World Congress sau Consumer Electronics Show. Pe lângă evenimentele anunţate deja de Google, Razer, LG, Samsung, OnePlus şi Huawei, toate orientate în jurul unor noi smartphone-uri premium, HMD Global, deţinătorul brandului de smartphoe-uri Nokia dezvăluie încă un eveniment, dedicat cel mai probabil noului Nokia 7.1 Plus.

Nokia 7.1 Plus a apărut de curând în imagini neoficiale şi pare să adopte design-ul modelelor Nokia X6 şi X5, lansate deja în China. Acesta beneficiază de un ecran decupat în partea de sus şi un spaţiu proeminent sub acesta, o construcţie din sticlă şi un ansamblu dual-camera cu lentile Zeiss. Dacă ar fi să ghicim, probabil că este vorba despre aceleaşi camere bune pe care le-am întâlnit pe Nokia 8 Sirocco şi Nokia 7 Plus în prima jumătate a anului.

Având în vedere că nu s-au lansat prea multe componente noi pentru smartphone-uri mid-range în ultima perioadă, este foarte posibil să avem de a face cu un nou smartphone echipat cu un chipset Snapdragon 710, 4 sau 6 GB memorie RAM şi cel puţin 64 GB spaţiu de stocare, dacă nu chiar 128, având în vedere trendurile din ultima perioadă. Având în vedere că un astfel de dispozitiv ţinteşte către segmentul mid-range premium, ne-am aştepta ca acesta să integreze cam tot ceea ce este mai bun în limitele unui preţ atractiv.

Fiind vorba despre un smartphone Nokia care se lansează în curând, Nokia 7.1 Plus este aşteptat cu Android 9.0 Pie din fabrică, încadrat în programul Android One, deci fără personalizări şi cu actualizări garantate timp de 2 sau chiar 3 ani pentru îmbunătăţiri pe partea de securitate. Acesta ar fi primul smartphone Nokia care livrat cu Android 9 din fabrică, singurul model care beneficiază de acest update acum fiind Nokia 7 Plus, care încă rulează o versiune beta a software-ului.

Evenimentul de lansare va avea loc în Londra, joi, 4 octombrie, începând de la ora 19:00 a României.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult