Nokia 7.2 cu sistem triple camera va fi anunţat la IFA 2019

22.08.2019
Nokia 7.2 cu sistem triple camera va fi anunţat la IFA 2019

Se pare că HMD Global are planuri mari pentru târgul de tehnologia IFA 2019 de la Berlin, aici urmând să lanseze noul său smartphone mid-range premium Nokia 7.2, care va pune un accent deosebit pe camerele foto. După Nokia 9 PureView, primul smartphone echipat cu cinci camere pe partea din spate, noul Nokia 7.2 cu „doar” 3 camere nu mai pare atât de impresionant, însă acesta ar putea deveni un model foarte popular dacă va fi lansat la un preţ accesibil, asemeni dispozitivelor Nokia 7 din trecut.

Deja circulau pe internet imagini neoficiale cu Nokia 7.2, obţinute de la producători de accesorii, care au prezentat în linii mari design-ul dispozitivului, însă acum avem şi prima imagine oficială, publicată din greşeală de unul dintre angajaţii producătorului de echipamente foto ZEISS. Joachim Kuss, şeful diviziei de comunicare din cadrul companiei, a publicat din greşeală pe Twitter o fotografie cu sistemul de camere al modelului Nokia 7.2, dezvăluind astfel încadrarea acestuia într-un cerc, numărul de senzori, cât şi design-ul părţii din spate, care confirmă astfel zvonurile din trecut.

Se pare că noul Nokia 7.2 va adopta un sistem de trei camere foto cu diverse distanţe focale, fiecare dintre obiective fiind diferit. Astfel, ne putem aştepta la un sistem cu o cameră wide standard, una ultra-wide şi una cu zoom, ceva ce a devenit deja standard în industrie.

Fiind un model din gama mai de „buget”, Nokia 7.2 nu va adopta un senzor de amprentă integrat în display, asemeni modelului Nokia 9 PureView, acesta fiind amplasat pe partea din spate, sub cameră. Imaginile disponibile în trecut confirmau acest lucru, iar noi imagini care au apărut între timp pe reţeaua de socializare chineză Weibo prezintă şi alte detalii despre telefon.

De exemplu, ecranul său Full HD va fi întrerupt în partea de sus de un notch în formă de picătură de apă, spatele dispozitivului fva fi foarte reflectorizant, asemeni unei oglinzi, iar în partea de jos, sub ecran, există o „bărbie” destul de proeminentă pentru a găzdui şi logo-ul Nokia.

Configuraţia hardware a lui Nokia 7.2 include un chipset Snapdragon 660, opţiuni de 4 sau 6 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB stocare internă, slot pentru card microSD şi un jack pentru căşti, alături de un acumulator de 3.500 mAh.

Anunţul este aşteptat în prima săptămână al lunii septembrie la IFA, iar lansarea probabil la scurt timp după, cândva în cursul toamnei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult