Nokia lansează noi telefoane „neinteligente”: Nokia 105 (2019) şi Nokia 220 4G

26.07.2019
Nokia lansează noi telefoane „neinteligente”: Nokia 105 (2019) şi Nokia 220 4G

Doar pentru că majoritatea telefoanelor mobile vândute în ultimii ani sunt echipate cu ecrane tactile şi sisteme de operare avnsate nu înseamnă că telefoanele „clasice” cu butoane au dispărut complet. Dintre toţi producătorii de pe piaţă, Nokia este probabil singura companie din lume care a reuşit să livreze astfel de modele, chiar şi atunci când nu mai producea smartphone-uri într-o manieră activă. HMD Global, compania care deţine acum licenţa Nokia pentru terminale mobile a anunţat două noi „feature phone”-uri, Nokia 105 şi Nokia 220 4G, care promit autonomie ridicată la preţuri foarte mici.

Nokia 105 este o nouă iteraţie a seriei Nokia 100, folosită de companie pentru a oferi cel mai ieftin telefon mobil posibil. Un Nokia 105 exista deja încă din 2017, însă noua versiune vine la un preţ foarte mic, ba chiar mai ieftin decât un prânz în oraş. Vorbim despre un telefon cu ecran color, butoane alfanumerice, o lanternă cu LED şi capabilitatea de a stoca 2.000 de contacte şi 500 SMS-uri. Acesta integrează un acumulator de 800 mAh care poate fi schimbat, un port micro-USB pentru încărcare şi un jack de 3,5mm.

Jack-ul poate fi folosit alături de o pereche de căşti pentru a asculta posturi de radio FM, însă nu există informaţii despre stocarea de muzică sau de date. Nefiind echipat cu o cameră foto, nici măcar fotografii nu poate afişa. Totuşi, pentru un telefon de 13 euro, pretenţiile sunt foarte mici. Nokia nu spune câtă autonomie va oferi acest model, însă cu siguranţă mai mult de 1-2 zile, cât oferă un smartphone obişnuit. Am fi mai interesaţi câte ore de autonomie oferă jucând Snake, clasicul joc fiind integrat în sistemul de operare al telefonului. Nokia 105 va fi livra în culorile negru, albastru şi roz.

Apoi avem noul Nokia 220 4G. Acest model, după cum sugerează şi numele, este unul mai avansat, oferind posibilitatea de conectare la internet. Acesta integrează un display color cu 16 milioane de culori, capabilitate dual-SIM (nano + micro) şi integrează o cameră cu blitz pe partea din spate. Capacitatea bateriei este de 1.200 mAh, oferind 27 de zile de stand-by şi 6 ore de convorbiri.

Diferenţa majoră faţă de 105, pe lângă diverse funcţii posibile prin conectarea la internet precum un browser, este posibilitatea de a cumpăra jocuri. Snake este integrat din fabrică, însă pot fi cumpărate separat şi alte două jocuri: Ninja UP!, un joc cu maşini şi clasicul Tetris. Ambele pot fi încercate înainte de cumpărare.

Nokia 220 4G vine la un preţ de 39 de euro şi va fi disponibil în culorile „Mint Blue” şi negru.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult