Nokia 803 – real, sau exerciţiu la ora de desen?

15.12.2011
Nokia 803 – real, sau exerciţiu la ora de desen?

Nokia 803 este numele unui smartphone pregătit abia pentru anul viitor, ce ar putea veni echipat cu o cameră foto foarte performantă, posibil un model cu rezoluţie de peste 12 MP.

Nokia 803

Potrivit imaginii de prezentare disponibilă deocamdată doar sub forma unui desen, camera foto instalată pe Nokia 803 iese destul de mult din profilul carcasei, sugerând prezenţa unui ansamblu optic cu performanţe de invidiat.

Din păcate detaliile tehnice pentru noul handset cu sistem Symbian Belle sunt puţine în acest moment. Ştim doar că acesta oferă conectivitate NFC şi DLNA, ecran de 3.5 inch cu rezoluţie 800 x 480 pixeli şi procesor la 1GHz, ajutat de 512 MB memorie RAM.

Camera foto va avea cu siguranţă autofocus şi posibil zoom optic. Senzorul de imagine ar putea fi chiar mai mare decât cel de 12 MP folosit de Nokia N8. Schiţa pentru Nokia 803 ilustrează ceea ce pare a fi un blitz dual-LED, iar din alte surse aflăm şi de prezenţa unei ieşiri HDMI, pentru vizionarea colecţiei de poze şi filmuleţe pe ecranul televizorului.

În lateral mai putem observa o clapetă pentru ajustarea volumului, comutator pentru blocarea ecranului şi un buton dedicat pentru poze.

Nokia 700

Privit mai de departe, Nokia 803 pare o versiune superioară a modelului Nokia 700, dedicată amatorilor de fotografie şi multimedia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News