Nokia 9.3 PureView ar putea fi lansat în curând, cu hardware de top

04.09.2020
Nokia 9.3 PureView ar putea fi lansat în curând, cu hardware de top

Nokia 9 PureView a fost o adevărată dezamăgire pentru fanii brandului, acesta fiind primul telefon high-end după Nokia 8 Sirocco. Se pare însă că producătorul finlandez HMD Global va mai încerca o dată să aducă un telefon de top pe piață, Nokia 9.3 PureView, de data aceasta echipat cu hardware comparabil cu cel al concurenței. Se pare însă că nu va trebui să așteptăm foarte mult pentru lansarea noului telefon, întrucât deja huse pentru acesta au ajuns în stocurile magazinelor.

Nokia 9.3 PureView ar putea fi un nou telefon high-end de la HMD Global

Conform Nokia Power User, telefonul urmează să fie anunțat în curând și lansat în magazine. Nokia 9.3 PureView ar fi al doilea model din gama de top Nokia 9. Acesta ar putea fi echipat cu un ecran OLED la 120 Hz, ceva ce vedem doar pe modele premium de top, cu prețuri foarte mari. Apoi, camera foto principală ar putea oferi rezoluție de 108 megapixeli, în timp ce camerele secundare ar putea folosi 64 megapixeli. Astfel, accentul acestui model ar putea fi din nou pe camerele foto.

Acesta ar putea fi din nou echipat cu lentile ZEISS și ar putea beneficia chiar și de câteva efecte software exclusive, dezvoltate de către ZEISS. Configurația hardware ar putea fi completată de un chipset Snapdragon 865, desigur.

Imaginile cu telefonul lansate de către „leakeri” par să descrie un dispozitiv cu un ecran fără decupaje, care ar sugera că avem de a face cu o cameră foto retractabilă. Pe partea din spate, camerele foto ar putea fi încadrate într-un sistem rotund, așa cu am văzut pe mai multe dispozitive din ultimii câțiva ani.

Zvonurile spun că Nokia PureView 9.3 trebuia să fie lansat de câteva luni deja, doar că din cauza pandemiei de COVID-19 a fost amânat. Aceeași soartă au avut-o și alte modele precum Nokia 5.3, care trebuia să fie lansat în preajma Paștelui, odată cu filmul 007: No Time to Die.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult