Nokia 9 PureView nu mai primește update-ul promis la Android 11. Rămâne pe 10

01.12.2021
Nokia 9 PureView nu mai primește update-ul promis la Android 11. Rămâne pe 10

Nokia 9 PureView a fost unul dintre ultimele dispozitive cu adevărat „flagship” ale brandului finlandez, însă asta nu i-a asigurat tratament special atunci când vine vorba despre actualizări software. HMD Global, compania din spatele smartphone-urilor Nokia cu Android, a anunțat că acest model nu va mai primi actualizarea la Android 11, care era promisă. În consecință, telefonul va rămâne pe Android 10 permanent, însă va primi în continuare actualizări de software.

Problemele update-ului Nokia 9 PureView sunt legate de sistemul neconvențional de camere

Cei de la HMD Global spun că sistemul de camere de pe Nokia 9 PureView este de vină pentru faptul că nu poate fi actualizat la Android 11. Conform site-ului oficial, sistemul care folosește cinci camere și un senzor de adâncime, pentru a capta imagini cu detalii îmbunătățite și o plajă dinamică extinsă, nu poate fi adaptat la noua versiune software:

„Incompatibilitățile dintre cameră și software ar fi dus la o experiență slabă de utilizare, care nu se ridică la standardele noastre înalte.”, au spus reprezentanții companiei.

Telefonul a primit însă de-a lungul „vieții” un update major de software. Acesta a fost inițial lansat cu Android 9 din fabrică și a făcut trecerea la Android 10 fără probleme, atunci când a fost lansat noul software. Nu este însă clar ce modificări aduce Android 11 față de 10 pentru a duce la această incompatibilitate. De altfel, update-ul la versiunea 11 oricum era întârziat, telefoane precum Oppo Find X3 Pro și Samsung Galaxy S22 fiind deja actualizate la versiunea Android 12.

Utilizatorii primesc o reducere pentru modelul Nokia XR20

Este posibil ca Light, compania cu care a colaborat pentru dezvoltarea acestui sistem de camere, să fi fost responsabilă și pentru software. Light a iești de pe piața de smartphone-uri, așa că ar putea exista o problemă legată de lipsa suportului din partea lor.

HMD Global oferă însă celor care au un Nokia 9 PureView o reducere de 50% pentru un telefon mai recent: modelul Nokia XR20. Vorbim despre un telefon cu design „rugged” și specificații mid-range, care nu pare să fie în target-ul celor care au cumpărat modelul Nokia 9 în urmă cu câțiva ani, care își doreau procesor performant și o cameră foto cu funcții speciale.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult