Nokia Max – un smartphone ieftin cu ecran mare

10.05.2013
Nokia Max - un smartphone ieftin cu ecran mare

Nokia pregăteşte o ofertă interesantă pentru amatorii de modele smartphone ieftine, dar cu ecran cât mai mare.

Cunoscut deocamdată doar după numele de cod Nokia Max, noul smartphone adresat pieţei low-end va încerca să se diferenţieze de competiţie oferind un ecran de 4.7 inch şi chipset quad-core cu performanţe competitive, din seria Snapdragon S4.

Nokia Max - un smartphone ieftin cu ecran mare

În timp ce procesorul la 1.2 GHz promite să facă faţă cu brio platformei Windows Phone 8, ecranul LCD limitat la rezoluţie 480 x 800 pixeli are puţine şanse să impresioneze, iar cei 512MB memorie RAM nu lasă prea mult loc de manevră pentru aplicaţiile deschise.

Rămâne de văzut dacă acumulatorul de numai 2000 mAh va putea ţine pasul cu cerinţele ecranului şi chipsetul instalat.

Ţinând cont de specificaţii, Nokia ar putea să încadreze noul Max în seria Lumia 600, cu un preţ de vânzare competitiv, eventual sub nivelul soluţiilor similare cu ecran de peste 4.5 inch. Cu toate acestea, Nokia Max va fi oferit într-o carcasă de tip unibody ce păstrează trăsăturile de design specifice telefoanelor din seria Nokia Lumia, lar din lista dotărilor nu va lipsi conctivitate LTE.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult