Nokia X71, primul telefon cu ecran perforat de la HMD Global se lansează foarte curând

26.03.2019
Nokia X71, primul telefon cu ecran perforat de la HMD Global se lansează foarte curând

Primele lansări de smartphone-uri Nokia din 2019 au avut deja loc luna trecută la MWC, însă compania pregăteşte acum lansarea de noi modele, care vor debuta din nou în Asia, urmând ca peste câteva luni să fie aduse şi pe piaţa din vest. HMD Global a trimis o invitaţie pentru un eveniment de lansare al modelului Nokia X71, care va avea loc pe 2 aprilie în Taiwan. Odată cu invitaţia au fost dezvăluite şi câteva detalii despre hardware-ul noului smartphone.

Nokia X71 – va fi cunoscut drept Nokia 8.1 Plus în Europa

Nokia X71 va fi cunoscut pe piaţa internaţională drept Nokia 8.1 Plus, conform zvonurilor. Acesta va beneficia de hardware mid-range premium, fiind vorba probabil despre aceeaşi platformă hardware pe care am întâlnit-o pe modelul Nokia 8.1 de la sfârşitul anului trecut. Este vorba despre un chipset Snapdragon 710 şi 6 GB memorie RAM, într-un corp realizat din sticlă şi metal.

Noul telefon X71 va beneficia însă de un design modernizat, renunţând la notch-ul de pe Nokia 8.1 în favoarea unui ecran perforat, camera foto fiind amplasată în colţul din stânga-sus, asemeni Honor View20. Telefonul va beneficia însă de un senzor de amprentă pe partea din spate, în timp ce ecranul va măsura 6,22” în diagonală.

Nokia X71 – camera versiunii asiatice va fi diferită

Conform detaliilor care au ajuns pe internet în ultimele câteva săptămâni, Nokia 8.1 Plus va beneficia de un sistem dual-camera, în timp ce X71 va fi echipat cu un sistem cu trei camere. Ambele vor beneficia de un senzor principal de 48 megapixeli (probabil cel produs de Sony), şi de un senzor cu lentilă ultra-wide. Cea de-a treia cameră de pe modelul Nokia X71 ar putea fi echipată cu un senzor de adâncime pentru modul portret, în timp ce versiunea pentru piaţa vestică nu va fi livrată decât cu cele două camere standard, cu optică ZEISS.

Galerie foto

Imaginile de mai sus sunt realizate conform specificaţiilor furnizate producătorilor de accesorii, fiind vizibile câteva detalii importante, precum jack-ul de căşti din partea de sus, sigla Android One şi logo-ul Nokia, imprimat pe spaţiul negru de sub display.

Nokia X71 – data de lansare şi preţ

Vom afla detalii complete despre hardware, preţ şi data de lansare săptămâna viitoare, după anunţul oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult