Nothing Phone (2): primele specificații „neoficiale” sugerează că va fi un flagship

07.02.2023
Nothing Phone (2): primele specificații „neoficiale” sugerează că va fi un flagship

Chiar dacă brand-ul Nothing a lansat mai întâi o pereche de căști true wireless, era clar de la început că fondatorul său, Carl Pei, responsabil și pentru succesul OnePlus, va dori să ofere și smartphone-uri în portofoliul noii sale companii. Nothing Phone (1) a fost un prim efort de succes, care a demonstrat că o companie nouă poate să atragă atenția într-o industrie dominată de giganți precum Samsung și Apple, iar cel de-al doilea telefon se zvonește că va fi un adevărat concurent pentru telefoanele de top ale brand-urilor mari, cu specificații de flagship.

Cel de-al doilea telefon Nothing va ajunge pe piață în a doua jumătate a anului

În ultimele câteva luni, Carl Pei a dezvăluit că un al doilea telefon va fi lansat cu siguranță și în SUA, piață pe care Phone (1) de la Nothing nu a ajuns încă decât printr-un program de beta testing. Pei a mai spus și că un eventual Nothing Phone (2) se va concentra în special pe livrarea unei experiențe software de calitate, dar și funcții „premium”, care nu se găsesc pe prima generație. Adevărul este că în afară de niște LED-uri animate pe carcasa transparentă de pe spatele telefonului, Nothing Phone (1) nu oferea prea multe în plus față de alte telefoane mid-range din piață.

MySmartPrice susține însă că știe deja lista de specificații hardware pentru Nothing Phone (2), iar aceasta va fi una de flagship. La bază va sta un nou procesor de la Qualcomm, probabil revizia hardware de la jumătatea acestui an, Snapdragon 8+ Gen 2. Acesta va folosi 12 GB RAM și 256 GB stocare internă, alături de o baterie de 5.000 mAh. Astfel, vom vedea upgrade-uri pe toate planurile, plus un display de top. Se pare că va fi ales un panel AMOLED la 120 Hz, însă nu este clar dacă va fi Full HD sau QHD.

Având în vedere istoricul lui Carl Pei, cel mai probabil, acest model va încerca să intre pe piață la un preț mai mic decât al concurenței din zona high-end. De asemenea, cu siguranță ne putem aștepta la o campanie de marketing neconvențională, dar este posibil ca Nothing să fi renunțat la strategiile de vânzare inedite pe bază de invitații, în favoarea vânzării directe, dar și prin parteneri. Modelul Nothing Phone (1) a ajuns rapid în magazinele din Europa și ne așteptăm să vedem și generația a doua la raft la scurt timp după anunț.

Desigur, fiind vorba despre un telefon cu un chipset care încă nici nu a fost anunțat, este clar că lansarea nu are cum să fie prea aproape. Sursele MySmartPrice vorbesc despre trimestrul al treilea al anului, deci probabil cândva prin vară.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult