O aplicaţie poate reduce consumul de baterie pe Galaxy S20, activând o funcţie pe care Samsung a ascuns-o

01.04.2020
O aplicaţie poate reduce consumul de baterie pe Galaxy S20, activând o funcţie pe care Samsung a ascuns-o

Seria Galaxy S20 de la Samsung este impresionantă din punct de vedere hardware, oferind tot ce are mai bun platforma de Android în acest moment. Sigur, din anumite puncte de vedere există telefoane care pot performa mai bine, însă niciunul nu oferă „pachetul complet” asemeni Galaxy S20, S20+ şi S20 Ultra (puteţi citi review-ul nostru pentru modelul S20+ aici). Totuşi, folosirea telefoanelor la capacitate maximă, cu ecranul la 120 Hz duce la un consum excesiv de baterie. Se pare însă că există un mod de funcţionare intermediar pentru ecran, între 60 şi 120 Hz, care poate fi activat folosind o aplicaţie neoficială.

Aplicaţia se numeşte simplu S20 Refresh Rate Controller şi este dezvoltată de un membru al comunităţii XDA. Aceasta este complet gratuită şi poate fi descărcată de oricine doreşte puţin mai multe opţiuni de configurare pentru ecranul modelelor Galaxy S20 de la Samsung. Aceasta poate configura fie din meniul său dedicat, fie din setările rapide rata de împrospătare a ecranului, oferind şi opţiunea de 96 Hz, care nu era disponibilă în mod normal.

Practic, poţi primi o accelerare semnificativă a animaţiilor, mărind frecvenţa cu peste 50% faţă de valoarea standard de 60 Hz, în timp ce consumul de energie scade faţă de modul de funcţionare la 120 Hz. Este practic o opţiune mai balansată, pe care Samsung nu o activează din fabrică, dintr-un motiv sau altul.

De altfel, telefoanele Galaxy S20 vin configurate din cutie cu rezoluţie 1080p şi rată de împrospătare de 60 Hz, utilizatorul fiind nevoit să activeze manual redarea la 120 Hz, dacă îşi doreşte. La fel şi în cazul rezoluţiei QHD+, care este opţională.

Asemeni aplicaţiei pentru modificarea butonului „Bixby” din trecut, această aplicaţie neoficială pare să fie esenţială pentru utilizatorii de Galaxy S20.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video