O femeie a primit amendă pentru că a rămas fără baterie la telefon

14.10.2019
O femeie a primit amendă pentru că a rămas fără baterie la telefon

Smartphone-urile au devenit pentru mulţi dintre noi dispozitivele pe care ne bazăm cel mai mult, acestea fiind centrul universului nostru digital. Nu numai că acestea pot prelua apeluri şi pot trimite mesaje, dar pentru unii telefonul a devenit şi un portofel digital, camera foto şi chiar computerul principal pe care poţi în anumite situaţii să lucrezi. Astfel, atunci când rămâi fără baterie, pot apărea foarte multe probleme. Jemima Kelly, redactor Financial Times a aflat cât de riscant este să te bazezi prea mult pe telefon, când a primit o amendă în autobuz în Londra pentru că nu avea baterie la telefon.

Conform declaraţiilor lui Kelly, aceasta se bazează pe telefon tot timpul, iar Apple Pay ţine locul portofelului său, aşa că obişnuia să plătească biletul de autobuz în Londra folosind iPhone-ul. Ce nu a luat în considerare însă este faptul că dacă plăteşti cu Apple Pay şi rămâi fără baterie, nu există multe metode prin care poţi să dovedeşti că ai cumpărat un bilet, lucru care s-a întâmplat. Atunci când controlorii au prins-o „fără bilet”, aceasta a presupus că sistemul de plăţi al companiei de transport are undeva dovada pe servere, însă procedeul oficial nu pare să funcţioneze aşa.

După primirea amenzii, aceasta avea la dispoziţie 21 de zile lucrătoare pentru a dovedi că a plătit biletul, însă extrasul de cont al cardului se pare că nu este de ajuns pentru compania Transport for London. Se pare că pentru a fi valid un astfel de bilet, trebuie ca contul său de Apple Pay să fie asociat cu contul personal Transport for London, astfel, nu a putut primi o chitanţă, care este considerată „dovada de plată” în acest caz.

Tribunalul a decis că trebuie să plătească o amendă de 476 lire sterline pentru că a călătorit fără bilet, sumă care a fost retrasă automat din salariul său şi s-a ales şi cu o amendă pe cazier. În urma acestei situaţii, pentru că avea cazier, Jemima Kelly a fost refuzată şi pentru o viză pentru SUA.

În cele din urmă, Kelly a reuşit să conteste această amendă, un al doilea judecător hotărând că nu era necesară amenda, curăţându-i astfel cazierul. Totuşi, întregul procedeu a durat câteva luni, iar totul putea fi evitat dacă telefonul său rămânea fără baterie.

Între timp, Kelly spune că nu a renunţat la plata cu telefonul, însă are acum la îndemână o baterie externă, pentru situaţii de urgenţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult