OnePlus 10R va folosi un nou procesor „exclusiv”: MediaTek Dimensity 8100 Max

16.04.2022
OnePlus 10R va folosi un nou procesor „exclusiv”: MediaTek Dimensity 8100 Max

OnePlus 10R 5G este numele următorului smartphone high-end de buget al brandului de la Oppo, care va debuta în India în viitorul apropiat. În timp ce sunt slabe șanse ca acest telefon să fie lansat în afara acestei regiuni în viitorul apropiat, este interesant de urmărit strategia companiei referitoare la acest model. Se pare că OnePlus a realizat un parteneriat special cu MediaTek, pentru utilizarea unui procesor special, care se va regăsi doar pe acest model: Dimensity 8100 Max.

MediaTek va oferi pentru OnePlus 10R un chipset exclusiv

Se pare că OnePlus 10R va beneficia de un procesor special, pe care nu îl vom întâlni pe alte smartphone-uri de pe piață. Cel puțin nu momentan sau în perioada imediat următoare. Dimensity 8100 Max, așa cum sugerează și numele, pare să fie o versiune îmbunătățită a lui Dimensity 8100 „standard”. Care este însă diferența dintre cele două, nu este tocmai clar, întrucât nici MediaTek, nici OnePlus nu au detaliat acest lucru.

Ce este însă clar este faptul că Dimensity 8100 Max va debuta cu OnePlus 10R și că va oferi „performanță împinsă la maximum”. Acest lucru sugerează măcar că vom vedea diferențe de performanță, probabil la nivelul frecvențelor folosite. Qualcomm folosește o strategie similară în fiecare an, lansând inițial un procesor performant și păstrând cele mai calitative cipuri pentru o nouă lansare. Cipurile „Plus” de la Qualcomm vin de obicei cu 100-200 MHz în plus, dar fără alte avantaje importante.

Dimensity 8100 este un chipset octa-core, echipat cu patru nuclee Cortex-A78 la 2,75 GHz și alte patru nuclee Cortex-A55 la 2.0 GHz. Acesta beneficiază și de un GPU Mali-G610 MC6.

Conform informațiilor disponibile în acest moment, OnePlus 10R va integra, pe lângă acest nou cip și un sistem de încărcare de mare putere. Acesta va fi primul telefon de pe piață cu încărcare la 150W prin intermediul tehnologiei SuperVOOC, care va alimenta acumulatorul de 4.500 mAh de la 0 la 100% în doar 17 minute. Lansarea este programată pentru data de 28 aprilie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult