OnePlus 7 Pro este un smartphone rezistent, potrivit testelor JerryRigEverything

15.05.2019
OnePlus 7 Pro este un smartphone rezistent, potrivit testelor JerryRigEverything

Vârful de gamă OnePlus 7 Pro demonstrează încă odată că producătorul chinez ia cât se poate de în serios etapa de proiectare a carcasei şi alegerea finisajelor, reuşind să ofere un smartphone cu trăsături high-end la un cost semnificativ mai mic decât competiţia.

În ciuda provocărilor prezentate de folosirea unui design cu cameră foto retractabilă, OnePlus 7 Pro se dovedeşte a fi un produs solid construit şi cu finisaje rezistente. Spre exemplu, camera retractabilă este conectată la accelerometrul telefonului şi este retrasă dacă este sesizată o posibilă cădere în gol, evitând deteriorarea mecanismului de extracţie la contactul cu podeaua.

Ecranul este protejat sub un scut Gorilla Glass care respinge surprinzător de bine zgârieturile superficiale. Astfel, riscul de a compromite senzorul de amprente instalat sub suprafaţa ecranului cu o zgârietură mai adâncă este redus.

OnePlus 7 Pro vine echipat cu un ecran optimizat pentru redarea scenelor dinamice, cum sunt cele din clipuri video şi jocuri de Android. Ecranul OLED cu 90Hz rată de împrospătare a imaginii nu ar trebui să compromită prea mult autonomia bateriei. În ce priveşte rezistenţa acestuia la contactul (improbabil) cu flacăra deschisă a unei brichete, nu avem de ce să ne facem probleme.

În mod previzibil, rama metalică a carcasei este uşor zgâriată la contactul cu obiecte ascuţite, însă asta e o problemă mai degrabă de ordin estetic.

Cei care mai uită telefonul în buzunarul de la spate atunci când se aşează pe scaun vor vi încântaţi să ştie că OnePlus 7 Pro suferă numai deformări minore dacă apăsăm mai tare din lateralul carcasei, fără ca sticla aplicată pe capacul din spate să se separe suportul din plastic, sau ca ecranul să se fisureze.

Din fericire, pentru evitarea acestor neplăceri cumpărătorii modelului OnePlus 7 Pro au la dispoziţie o selecţie interesantă de carcase de protecţie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult