OnePlus promite acum 4 ani de actualizări de Android, la fel ca Samsung

30.11.2022
OnePlus promite acum 4 ani de actualizări de Android, la fel ca Samsung

Înainte de fuziunea cu Oppo, OnePlus era o un brand cunoscut pentru actualizări rapide și suport software pe termen lung. Totuși, la fel ca alți producători de smartphone-uri cu Android, suportul se termina de obicei după aproximativ trei ani de actualizări, adică o perioadă la fel de lungă precum cea oferită de Google pentru dispozitivele Pixel. Se pare însă că OnePlus dorește să egaleze acum Samsung, promițând patru ani de actualizări de sistem, dar pentru anumite modele.

Telefoanele OnePlus începând cu cele din 2023 vor primi 4 actualizări de Android

În timp ce Samsung promite patru actualizări majore de software și cinci ani de actualizări de securitate pentru telefoanele și tabletele sale din seriile Galaxy A, Galaxy S și Galaxy Z, OnePlus anunță acum că „anumite modele începând din 2023” vor primi un suport software similar. Astfel, cel mai probabil, cei care vor cumpăra OnePlus 11 și modelele de top lansate după acesta, vor avea parte de update-uri de până la Android 17 și încă un an de actualizări de securitate după perioada de suport oficial.

Ce nu confirmă momentan OnePlus este însă dacă doar modelele OnePlus „premium” din seria principală vor beneficia de aceste avantaje, sau dacă și anumite modele din gama Nord vor fi incluse.

Din păcate, cei care au deja telefoane OnePlus din generațiile anterioare, inclusiv cea curentă, precum OnePlus 10 Pro sau OnePlus 10T, nu vor primi perioada de suport extinsă. Ultima versiune oficială pentru aceste modele va fi tot Android 15, întrucât telefoanele au fost lansate cu OxygenOS 12, bazat pe Android 12, din fabrică.

Deși era o problemă de multă vreme, eforturile de a prelungi perioada de suport software abia în ultimii ani au început să fie accelerate. Ce mai probabil, procesul de dezvoltare a actualizărilor a fost îmbunătățit de Google, care a realizat variantele recente de Android pentru a fi mai ușor de actualizat în timp.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult