Oppo a brevetat o metodă pentru a folosi în mod util spaţiul din jurul camerei foto, la telefoanele cu ecran perforat

28.01.2019
Oppo a brevetat o metodă pentru a folosi în mod util spaţiul din jurul camerei foto, la telefoanele cu ecran perforat

Comparat „bretonului” decupat la marginea ecranului, noul tip de perforaţie aplicată doar în dreptul camerei foto lasă mai mult spaţiu de afişare pe ecran. Totuşi, folosirea spaţiului câştigat în mod util necesită puţină creativitate.

Chinezii de la Oppo vin cu o soluţie nu chiar perfectă, dar cu siguranţă ingenioasă. Cu sau fără mutarea camerei foto la partea de jos, aceştia propun folosirea porţiunii de ecran întreruptă pe orizontală de perforaţia camerei foto pentru afişarea unui set de scurtături vizând cele mai accesate funcţii ale telefonului (ex. agenda de contacte, mesagerie, web browser, meniu de apelare, camera foto). În mod cât se poate de natural, lentila camerei foto ar urma să se suprapună pictogramei pentru aplicaţia de captură, distrăgând astfel atenţia de la spaţiul de afişare rămas inactiv.

Spre deosebire de „bretonul” decupat din marginea ecranului, perforaţia aplicată la interior lasă funcţională interfaţa touch chiar şi pentru zona inactivă a ecranului, astfel că aplicarea ideii brevetate de Oppo ar putea fi posibilă cu o simplă actualizare de firmware.

Într-o interpretare uşor diferită, cei de la Samsung permit activarea modului selfie prin trecerea degetului peste lentila camerei frontale a telefonului. Pe dispozitivele Oppo, acelaşi tip de comandă swipe ar putea activa un set de scurtături, permiţând pornirea camerei foto în modul de captură dorit. Probabil, mai multe informaţii pe acest subiect vom afla luna viitoare, după startul expoziţiei MWC 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult