Oppo pregătește trei noi telefoane Find X. Noua serie s-ar putea numi Find X5

27.12.2021
Oppo pregătește trei noi telefoane Find X. Noua serie s-ar putea numi Find X5

Confirmat la începutul lunii decembrie, următorul flaghip Oppo  ar putea fi lansat în primul trimestru din 2022 sub numele Oppo Find X5.

Acomodând superstițiile în care consumatorii din țările asiatice se încred și acum, producătorii smartphone din China evită cu orice preț includerea cifrei 4 în denumirea produselor, pe motiv că aceasta rezonează cu ”moarte” și ar îndepărta clienții mai temători. Prin urmare, Oppo va sări cel mai probabil peste denumirea Find X4, atașând următoarei serii de telefoane direct cifra 5.

Succesor pentru modelul Find X3 Pro, noul Find X5 Pro vine echipat cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 1. În schimb, modelul non-pro ar putea fi un telefon bazat pe Dimensity 9000, un chipset MediaTek cu performanțe comparabile vârfului de gamă Qualcomm, dar probabil ceva mai ieftin.

Exceptând chipsetul considerabil mai rapid, noul Oppo Find X5 Pro este așteptat ca un upgrade relativ minor pentru modelul actual. Spre exemplu, acesta schimă tehnologia de încărcare rapidă SuperVOOC 2.0 (putere 65W) introdusă acum peste doi ani cu o implementare de „numai” 80W. Spre comparație, rivalul Xiaomi 11T Pro oferă deja suport pentru încărcare rapidă la 120W.

Potrivit indiciilor obținute de Digital Chat Station, una dintre sursele reputabile de zvonuri pe tema produselor Oppo, seria Find X5 ar putea fi dezvăluită cu trei modele de telefoane. Din păcate, specificațiile celui de-al treilea nu sunt cunoscute, momentan.

Tot din aceeași sursă aflăm și că Oppo lucrează deja la un nou model din seria Find N, prevăzut cu ecran pliabil pe orizontală și menit să concureze Samsung Galaxy Z Flip 3 și Huawei P50 Pocket pe piața din China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult