Oppo prezintă o nouă tehnologie pentru încărcare wireless fără contact

Autor: Aurelian Mihai 23.02.2021
Oppo prezintă o nouă tehnologie pentru încărcare wireless fără contact

Rezervată pentru viitorul telefon cu ecran rulabil, Oppo X 2021, noua tehnologie pentru încărcare wireless fără contact folosește o abordare diferită soluției Xiaomi Mi Air.

În timp ce sistemul demonstrat de Xiaomi folosește circuite de conversie și unde radio din spectrul mmWave, sistemul gândit de inginerii Oppo se bazează pe ”rezonanță magnetică” pentru transmiterea energiei la distanțe ceva mai scurte.

Demonstrat într-un clip video de aproximativ 30 secunde, dispozitivul de alimentare ia forma unui covoraș pe care telefonul este așezat pentru încărcare. Principala diferență față de sistemele wireless convenționale este faptul că încărcarea pornește la o distanță de câțiva centimetri de „covoraș”, iar perimetrul zonei de încărcare este mult mai larg. Potrivit Oppo, este de ajuns să ții telefonul în mână deasupra zonei de încărcare și acumulatorul se va încărca în modul wireless chiar în timp ce te joci.


Compania nu oferă detalii tehnice, însă zvonurile descriu o putere de încărcare de până la 7.5W. Probabil că viteza de încărcare „în aer” este chiar mai mică, sistemul creat de inginerii Oppo fiind gândit mai degrabă pentru comoditate, decât viteză.

Sistemul numit Wireless Air Charging probabil că va fi suportat și pe alte telefoane Oppo decât modelul folosit în cadrul demonstrației. Din păcate, folosirea unor tehnologii proprietare face puțin probabilă suportarea acestui sistem și pe dispozitivele altor producători smartphone.