Philips Xenium V787 REVIEW

Philips Xenium V787 REVIEW
Prezentare

Xenium V787 este un smartphone dual SIM cu procesor octa-core, oferind peste 3 zile de utilizare cu o singură încărcare a acumulatorului de 5.000 mAh. Telefonul este compatibil cu tehnologia 4G, putând funcţiona atât cu reţele de tip FDD-LTE, cât şi TDD-LTE (Digi Mobil).

Philips Xenium V787

Descriere

Parte din gama Xenium a producătorului Philips, V787 este un smartphone accesibil pentru folosirea de zi cu zi, atuul său principal fiind autonomia peste media telefoanelor obişnuite cu Android.

Xenium V787 se prezintă într-o carcasă bine închegată, acoperită la partea din spate cu un panou din metal, respectiv sticlă minerală la cea din faţă, protejând ecranul LCD cu tehnologie IPS. Acoperind aproape tot spatele telefonului şi marginile laterale, capacul de protecţie metalic a primit un finisaj negru-mat, aderent şi uşor de întreţinut.

Accesul la cele două sloturi pentru cartelă micro SIM şi card micro SD se face prin îndepărtarea unui capac de mici dimensiuni, acoperind doar latura superioară a carcasei. Astfel, acumulatorul de 5000 mAh este inaccesibil, fiind instalat permanent în carcasa nedemontabilă.

Pachetul cu accesorii include o folie opţională pentru protecţia ecranului, de aplicat peste scutul din sticlă, un set hands-free cu fir, adaptor AC 5V/2Ah şi cablu USB.

Uşor de diferenţiat la palpare, dar suficient de rigid încât să nu fie apăsat accidental în timp ce strecurăm telefonul în buzunar, butonul Power este plasat în dreapta ecranului, la nivelul degetului opozant. Tot aici avem si comutatorul PowerSave, care ne permite să optimizăm consumul bateriei renunţând temporar la funcţii mari consumatoare de energie, cum este conexiunea de date.

Conectorul USB este plasat sub ecran, încât să putem desfăşura convorbiri fără a fi incomodaţi de cablul USB atunci când telefonul este la încărcat. Similar, conectorul pentru căşti plasat deasupra ecranului nu va incomoda atunci când strecurăm telefonul în buzunar. Mai rar folosită, clapeta pentru volum a rămas în stânga ecranului.

Cele trei butoane capacitive pentru interfaţa Android au fost păstrate, eliberând spaţiu preţios pe ecran. Din păcate lipsa funcţiei de iluminare ar putea pune probleme la folosirea telefonului pe întuneric.

Cu dimensiuni 143×71.6×9.8 mm şi puţin îngreunat de acumulator (164 grame), Philips Xenium V787 nu este genul de smartphone pe care să uiţi că îl ai în buzunar. Din fericire carcasa aderentă şi nu prea mare este comod ne manevrat cu o singură mână.

Telefonul este livrat cu versiunea Android 5.1, personalizată folosind o interfaţă uşor modificată, din care lipseşte meniul App Drawer.

Philips Xenium V787 – specificaţii:

 • Ecran: 5.0″, 1080 x 1920 pixeli (441 ppi), LCD IPS
 • Sistem de operare:  Android 5.1
 • Chipset:  MediaTek 6735
 • Procesor:  Cortex-A53 64 bit, octa-core, 1.3 GHz
 • GPU:  Mali-T720
 • RAM:  2 GB
 • Memorie: 16 GB
 • Card: MicroSD (max. 128GB)
 • Conectivitate: 4G, Wi-Fi b/n/g 2,4 GHz/5 GHz, Bluetooth 4.0
 • Cameră foto: 13 MP cu autofocus şi blitz LED, înregistrare 1080p
 • Cameră frontală: 5 MP, cu înregistrare 1080p
 • USB: microUSB 2.0
 • Acumulator: 5000 mAh
 • Dimensiuni: 143×71.6×9.8 mm
 • Greutate: 164 grame
 • Alte dotări: dual-SIM, receptor A-GPS, modul radio FM, funcţie Wi-Fi Hotspot

Philips Xenium V787  este motorizat de un chipset MediaTek MTK 6735, cu 8 nuclee de procesare la 1.3 GHz şi GPU din seria Mali-T720. Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM şi 16GB memorie internă, extensibilă cu până la 128 GB prin ataşarea unui card microSD. Ajutată cu un bliz LED destul de puternic, camera foto poate filma la rezoluţie 1080p şi obţine poze la rezoluţie 13MP. Similar, camera frontală poate oferi poze selfie la rezoluţie 5MP şi filma la rezoluţie 1080p.

Experienţa în utilizare, Concluzie

Teste sintetice şi experienţa în utilizare

Motorizat de un chipset cu procesor octa-core, Xenium V787 o obţinut rezultate onorabile în testele de performanţă, însă totuşi mult în urma unor top-uri de gamă ca Galaxy S7 sau HTC One M9, echipate cu chipseturi high-end produse de Qualcomm şi Samsung. Nici performanţele demonstrate în testele de accelerare 3D nu sunt tocmai stelare, nucleul Mali-T720 oferit de chipsetul MediaTek fiind adecvat pentru jocuri de Android mai puţin sofisticate.

Chiar şi aşa, experienţa obţinută cu versiunea de Android 5.1 este în general satisfăcătoare, viteza aplicaţiilor uzuale pentru Android nepunând probleme deosebite.

Ecranul

Bine iluminat şi cu tehnologie IPS, ecranul de 5˝ cu rezoluţie Full HD oferă o bună claritate a imaginii şi unghiuri de vizibilitate excelente. Contrastul şi paleta de culori sunt foarte plăcute, singurul aspect de reproşat fiind tratamentul oleofobic mai puţin eficient împotriva urmelor de amprente. Luminozitatea controlată de senzorul ambiental este reglată la un nivel confortabil în majoritatea situaţiilor şi poate urca suficient cât să nu fim incomodaţi la folosirea în spaţii deschise.

Precisă şi rapidă, interfaţa touch permite inclusiv interacţiunea prin mănuşi (opţiune activată din meniuri), uşurând folosirea telefonului în zilele reci de iarnă.

Compunerea mesajelor nu pune probleme, tastatura răspunzând bine la comenzi şi fără prea multe erori de interpretare.

Sunet

Ajutat cu un difuzor puternic şi microfon cu funcţie de anulare a zgomotului de fundal şi a ecoului, Xenium V787 funcţionează bine în modul speaker, iar tonurile de apel răzbat fără probleme prin buzunare groase. Casca audio atinge şi ea un volum sonor suficient, preluarea apelurilor în mijloacele de transport în comun nepunând probleme.

Un alt aspect demn de menţionat, funcţia de vibraţii este puternică, riscul de a rata un apel important prin folosirea modului vibraţii fiind redus. Totuşi, alte persoane din încăpere ar putea să nu aprecieze vibraţiile amplificate la contactul cu masa de birou.

Apeluri telefonice

Echipat cu două slot-uri pentru cartelă SIM, Philips Xenium V787 poate fi conectat simultan la două reţele de telefonie (una 2G/3G/4G şi alta exclusiv 2G). Telefon din categoria dual-SIM dual stand-by, Xenium V787 poate primi apeluri din oricare reţea, însă odată ce un apel a fost preluat cartela rămasă nefolosită este deconectată, utilizatorul neputând fi contactat din cealaltă reţea decât după încheierea convorbirii aflată în desfăşurare.

Camera foto

Prevăzută blitz LED şi tehnologie PDAF pentru autofocus, camera foto cu rezoluţie 13MP demonstrează performanţe rezonabile în condiţiile unei zile însorite. Din păcate, pozele umbrite prezintă un nivel de zgomot cam ridicat, uşor sesizabil dacă privim imaginea de aproape.

Folosită pentru a fotografia în interiorul încăperilor, cu sau fără ajutorul blitz-ului LED, camera foto obţine instantanee bine expuse, dar cu un nivel al detaliilor sub aşteptări şi cam mult zgomot digital.

Video Test (click pentru download)

Clipurile video filmate la rezoluţie 1080p prezintă o bună calitate a imaginii, obţinută fără a exagera cu dimensiunea fişierelor.

Autonomie

Ajutat cu un acumulator generos de 5000mAh, Xenium V787 a obţinut rezultate peste medie în testele de autonomie, oferind peste 3 zile de mobilitate fără a impune compromisuri în privinţa luminozităţii ecranului şi cu acces permanent la internet prin conexiune 4G sau reţeaua WiFi.

În schimb, gestionarea consumului de energie folosind butonul PowerSave atunci când nu avem nevoie de acces la internet, sau o luminozitate ridicată a ecranului, poate creşte durata bateriei la peste 4 zile.

Preţ şi disponibilitate

Philips Xenium V787 este diponibil în oferta magazinelor din România la preţul de 1200Lei.

Concluzie

Ajutat cu un procesor octa-core, Xenium V787  oferă un nivel de performanţă satisfăcător şi durată mare a bateriei. Ecranul cu rezoluţie 1080p atrage prin luminozitate şi coloritul plăcut, punând în valoare interfaţa aplicată de Philips sistemului Android 5.1. De ajuns pentru folosire ocazională, camera foto de 13MP oferă imagini bine expuse şi culori vii, însă nivelul de zgomot peste medie este uşor sesizabil la o privire mai atentă.

Chiar dacă performanţele nu pot fi comparate unui smartphone de top, Xenium V787 este un telefon pe care te poţi baza de-a lungul întregii zile, fără să urmăreşti în mod constant indicatorul pentru baterie.

 

Părţi pozitive

Performanţe bune
Ecran IPS cu rezoluţie Full HD
Autonomie foarte bună
Dual-SIM
Finisaje rezistente la uzură şi murdărire

Părţi negative

Tratament oleofobic insuficient

Tags:
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult