Philips Xenium V787 REVIEW

Philips Xenium V787 REVIEW
Prezentare

Xenium V787 este un smartphone dual SIM cu procesor octa-core, oferind peste 3 zile de utilizare cu o singură încărcare a acumulatorului de 5.000 mAh. Telefonul este compatibil cu tehnologia 4G, putând funcţiona atât cu reţele de tip FDD-LTE, cât şi TDD-LTE (Digi Mobil).

Philips Xenium V787

Descriere

Parte din gama Xenium a producătorului Philips, V787 este un smartphone accesibil pentru folosirea de zi cu zi, atuul său principal fiind autonomia peste media telefoanelor obişnuite cu Android.

Xenium V787 se prezintă într-o carcasă bine închegată, acoperită la partea din spate cu un panou din metal, respectiv sticlă minerală la cea din faţă, protejând ecranul LCD cu tehnologie IPS. Acoperind aproape tot spatele telefonului şi marginile laterale, capacul de protecţie metalic a primit un finisaj negru-mat, aderent şi uşor de întreţinut.

Accesul la cele două sloturi pentru cartelă micro SIM şi card micro SD se face prin îndepărtarea unui capac de mici dimensiuni, acoperind doar latura superioară a carcasei. Astfel, acumulatorul de 5000 mAh este inaccesibil, fiind instalat permanent în carcasa nedemontabilă.

Pachetul cu accesorii include o folie opţională pentru protecţia ecranului, de aplicat peste scutul din sticlă, un set hands-free cu fir, adaptor AC 5V/2Ah şi cablu USB.

Uşor de diferenţiat la palpare, dar suficient de rigid încât să nu fie apăsat accidental în timp ce strecurăm telefonul în buzunar, butonul Power este plasat în dreapta ecranului, la nivelul degetului opozant. Tot aici avem si comutatorul PowerSave, care ne permite să optimizăm consumul bateriei renunţând temporar la funcţii mari consumatoare de energie, cum este conexiunea de date.

Conectorul USB este plasat sub ecran, încât să putem desfăşura convorbiri fără a fi incomodaţi de cablul USB atunci când telefonul este la încărcat. Similar, conectorul pentru căşti plasat deasupra ecranului nu va incomoda atunci când strecurăm telefonul în buzunar. Mai rar folosită, clapeta pentru volum a rămas în stânga ecranului.

Cele trei butoane capacitive pentru interfaţa Android au fost păstrate, eliberând spaţiu preţios pe ecran. Din păcate lipsa funcţiei de iluminare ar putea pune probleme la folosirea telefonului pe întuneric.

Cu dimensiuni 143×71.6×9.8 mm şi puţin îngreunat de acumulator (164 grame), Philips Xenium V787 nu este genul de smartphone pe care să uiţi că îl ai în buzunar. Din fericire carcasa aderentă şi nu prea mare este comod ne manevrat cu o singură mână.

Telefonul este livrat cu versiunea Android 5.1, personalizată folosind o interfaţă uşor modificată, din care lipseşte meniul App Drawer.

Philips Xenium V787 – specificaţii:

  • Ecran: 5.0″, 1080 x 1920 pixeli (441 ppi), LCD IPS
  • Sistem de operare:  Android 5.1
  • Chipset:  MediaTek 6735
  • Procesor:  Cortex-A53 64 bit, octa-core, 1.3 GHz
  • GPU:  Mali-T720
  • RAM:  2 GB
  • Memorie: 16 GB
  • Card: MicroSD (max. 128GB)
  • Conectivitate: 4G, Wi-Fi b/n/g 2,4 GHz/5 GHz, Bluetooth 4.0
  • Cameră foto: 13 MP cu autofocus şi blitz LED, înregistrare 1080p
  • Cameră frontală: 5 MP, cu înregistrare 1080p
  • USB: microUSB 2.0
  • Acumulator: 5000 mAh
  • Dimensiuni: 143×71.6×9.8 mm
  • Greutate: 164 grame
  • Alte dotări: dual-SIM, receptor A-GPS, modul radio FM, funcţie Wi-Fi Hotspot

Philips Xenium V787  este motorizat de un chipset MediaTek MTK 6735, cu 8 nuclee de procesare la 1.3 GHz şi GPU din seria Mali-T720. Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM şi 16GB memorie internă, extensibilă cu până la 128 GB prin ataşarea unui card microSD. Ajutată cu un bliz LED destul de puternic, camera foto poate filma la rezoluţie 1080p şi obţine poze la rezoluţie 13MP. Similar, camera frontală poate oferi poze selfie la rezoluţie 5MP şi filma la rezoluţie 1080p.

Părţi pozitive

Performanţe bune
Ecran IPS cu rezoluţie Full HD
Autonomie foarte bună
Dual-SIM
Finisaje rezistente la uzură şi murdărire

Părţi negative

Tratament oleofobic insuficient

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult