Pixel 5, mai ieftin decât Pixel 4? Noul telefon Google adoptă o configurație hardware diferită

03.09.2020
Pixel 5, mai ieftin decât Pixel 4? Noul telefon Google adoptă o configurație hardware diferită

Seria de smartphone-uri Pixel de la Google are o evoluție foarte ciudată. În timp ce modelele high-end au de obicei prețuri înalte, acestea nu se compară în termeni de performanță, autonomie și calitate a construcției cu modelele concurente din piață. În același timp, acestea vin de obicei cu cea mai bună variantă de Android, fără personalizări și cu funcții exclusive, și cu unele dintre cele mai performante camere foto din industrie. Se pare însă că Google Pixel 5 va adopta o nouă strategie: un preț mai accesibil și poate câteva îmbunătățiri.

Pixel 5 și Pixel 4a cu 5G ar putea fi foarte similare

Google a confirmat deja existența Google Pixel 5, dar și a modelului Pixel 4a 5G. Acestea urmează să fie lansate în viitorul apropiat și vor fi primele dispozitive echipate cu modem-uri 5G ale companiei. În timp ce Pixel 4a 5G pare să fie doar o versiune mai mare a modelului mid-range lansat de curând, noul Pixel 5 ar putea fi un dispozitiv mid-range premium, pentru prima dată.

Tradițional, dispozitivele Pixel din gama principală au fost modele high-end, echipate cu cele mai puternice procesoare de la Qualcomm. Anul acesta, Pixel 5 ar putea adopta însă un chipset Snapdragon 765, asemeni tuturor celorlalte telefoane 5G de medie de pe piață. Acest lucru este însă atât un punct pozitiv, cât și unul negativ. Informațiile vin de la Nils Ahrensmeier, un „leaker” care a oferit și în trecut informații reale despre dispozitive mobile încă nelansate.

În primul rând, Pixel 5 va fi pentru prima dată un model care nu va oferi un spor de performanță față de generația anterioară. Snapdragon 765 este mai puțin puternic în toate situațiile decât Snapdragon 855 de anul trecut. Totuși, telefonul ar putea fi livrat cu 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare, un ecran de 6” cu panel OLED cu refresh rate de 90 Hz și două camere pe spate: un ultra-wide și o cameră standard, ambele de 12 megapixeli. Autonomia ar putea fi un alt aspect îmbunătățit, cu acumulator de 4.000 mAh și încărcare wireless la 15W. Ce mai pierde Pixel 5, în afară de performanță, este și recunoașterea facială, care este înlocuită cu un senzor de amprentă pe spate.

Prețurile vor fi accesibile

Această configurație ar putea intra însă în oferta magazinelor din SUA la 649 dolari, la fel ca modelul de bază iPhone 11 și la fel ca prima generație Pixel de la Google. Anul trecut, modelele companiei se apropiau mai degrabă de 1.000 de dolari.

Cu această ocazie am aflat câte ceva și despre Pixel 4a. Acesta ar putea folosi o configurație nu foarte diferită. Vorbim despre același Snapdragon 765, 6 GB RAM, camere wide și ultra-wide pe spate, de 12 megapixeli, baterie de 3.800 mAh și un jack pentru căști. Acest model ar putea costa doar 499 dolari. Prețurile din Europa ar putea fi însă 499 euro pentru Pixel 4a 5G, respectiv 629 euro pentru modelul Pixel 5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult