Pixel 6a ar putea fi puțin mai performant și decât modelul Pixel 6 „standard”

10.04.2022
Pixel 6a ar putea fi puțin mai performant și decât modelul Pixel 6 „standard”

Modelele Pixel 6 și 6 Pro din toamna anului trecut au debutat cu un chipset proprietar numit Google Tensor, un model produs în parteneriat cu Samsung. Acesta este practic un model Exynos modificat pentru procesare AI îmbunătățită, care oferă însă performanță de medie, în comparație cu modelele flagship concurente. Se pare însă că Pixel 6a, semnificativ mai ieftin decât cele două variante deja lansate, va folosi același procesor, iar primele teste sugerează că acesta ar putea oferi performanță chiar puțin mai bună pe noul model.

Testele GeekBench pun Pixel 6a peste Pixel 6 la capitolul performanță

Pixel 6a nu a fost încă anunțat oficial, dar există zvonuri despre acest model de câteva luni deja. Google ar putea dezvălui telefonul în cadrul evenimentului I/O 2022, care va avea loc în luna mai. Aceasta va fi prima ediție cu prezență fizică din ultimii ani, Google preferând să organizeze evenimente online pe timpul pandemiei în 2020 și 2021.

Teste cu Google Pixel 6a au apărut în baza de date GeekBench, iar conform acestora, performanța pe noul model mai ieftin oferită de același chipset Google Tensor, ar putea fi cu câteva procente mai mare. Desigur, diferențele sunt destul de mici pentru a fi trecute la marja normală de eroare, însă este destul de clar că Pixel 6a nu va oferi o experiență de utilizare inferioară, conform acestor teste. Cu 1.050 puncte în testul single-core și 2.833 în testul multi-core de pe GeekBench, Pixel 6a este cu 0,6, respectiv 2,6 procente mai performant decât Pixel 6 „standard”.

pixel 6a bench

Cel mai probabil, telefoanele din gama Pixel 6 nu se vor comporta diferit în utilizare normală, singurele diferențe notabile între ele fiind la nivelul construcției, modelele „a” fiind de obicei realizate din plastic, cât și la nivelul camerelor, unde variantele superioare au mai multe camere și senzori mai performanți, de obicei.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult